Hopp til innhold

Røpet at kona er gravid på Politisk kvarter i NRK

KrF-leder Knut Arild Hareide begynte sin første dag etter pappapermisjon til å fortelle at han skal ut i ny permisjon fra partiet.

Lisa Maria Larsen og Knut Arild Hareide

Her røper Knut Arild Hareide røper at han og kona Lisa Marie Larsen venter nytt barn.

Knut Arild Hareide

Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie Larsen venter sitt andre barn.

Foto: Gunnar Grønlund / NRK

2. januar i år gikk partileder Knut Arild Hareide i KrF ut i tre måneders pappapermisjon. Så eksploderte debatten rundt lovforslaget om at fastleger skal få lovbestemt mulighet til å reservere seg mot å henvise kvinner til abort.

Det er blant sakene som har gjort at velgerne har snudd ryggen til KrF.

Med en permitert Hareide på sidelinjen.

I dag var KrF-lederen gjest i Politisk kvarter på NRK P2 for å snakke om reservasjonsretten og hvor veien videre går.

Så slapp han bomben.

Varsler allerede ny pappapermisjon

– Venstre sier til VG at de holder døren åpen for å gå i regjering. Nå som du er ferdig med pappapermisjonen, er du også klar for en plass i regjeringen?

– Det er en politisk analyse som kanskje ikke er fullt så enkel. Nå kan det jo være det blir pappapermisjon på meg også i 2015.

– Er du bare innom jobben som snarest i noen måneder da?

– Det skal jeg ikke gå i dybden på. Det er ikke mine private gjøremål som avgjør det, sa en smilende Hareide.

Etter programmet bekreftet partilederen at kona Lisa Marie Larsen er gravid.

Hareide tar oppgjør med grunnfjellet i Høyre

Statsminister Erna Solberg (H)

Knut Arild Hareide (KrF) roser statsminister Erna Solbergs (H) håndtering av reservasjonsretten.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

KrF-lederen snakket imidlertid ikke hovedsakelig om sitt kommende barn. Han valgte heller å ta et oppgjør med hvordan grunnfjellet i Høyre har håndtert debatten rundt reservasjonsretten.

– Jeg har også merket den betydelige motstanden det har vært i denne saken, og jeg har lyst til å gi honnør til Erna Solberg for måten hun har stått opp og forsvart saken på, sa Hareide før han fortsatte.

– Men det er klart at veldig mange andre i Høyre har gjort det motsatte rundt om i det ganske land. Det har gjort at vi ikke har nådd godt nok frem med vårt budskap fordi man har dobbelkommunisert, sa Hareide.

Han sa at det er uaktuelt for KrF å se bort fra dette punktet i tilleggsavtalen mellom KrF, Høyre og Frp i forbindelse med regjeringsdannelsen.

–Jeg har ikke opplevet at Høyre og Frp har tvilt i denne saken. De har stått veldig tydelig på, ikke minst i stortingsgruppene til de to partiene. Men jeg må si at jeg mener det er problematisk at partiene deres ikke har stilt opp om saken fordi opposisjonen da har vunnet frem med sitt budskap, sa Hareide.

KrF-lederen mener de spørsmålene som har kommet fra spesielt Høyres egne rekker utenfor storting og regjering har gitt troverdighet til argumentene til partiene som er mot reservasjonsretten.

AKTUELT NÅ