Hopp til innhold

Her er Frps flyktningadvarsel til KrF og Venstre

Frp og regjeringen er villig til å trumfe gjennom innstramminger i flyktningepolitikken ved hjelp av Ap og Sp hvis ikke KrF og Venstre støtter forslagene deres. Det sier partiets parlamentariske leder.

Harald Tom Nesvik

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, truer med å gå utenom KrF og Venstre dersom de ikke blir enige i Frps innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Frp sier til NRK at han og regjeringspartiene kommer til å søke flertall for innstrammingstiltak i flyktningepolitikken hos KrF og Venstre.

Det står i samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre.

Han slår imidlertid fast at det aller viktigste er å få på plass innstrammingstiltak.

Vil dere være villige til å søke flertall med Ap og Sp dersom dere ikke får med dere KrF og Venstre?

– Regjeringspartiene søker flertall der flertall finnes. Her er det innstrammingstiltakene som er viktig, sier Nesvik i Politisk kvarter på NRK P2.

Sliter med å tolke Frp

Ap-nestleder Trond Giske smiler. Blå bakgrunn

Aps nestleder Trond Giske mener det er vanskelig å tolke Frps håndtering av flyktningesituasjonen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nesvik sier også at Frp ønsker et bredest mulig flertall for innstrammingene på Stortinget. Det får Ap-nestleder Trond Giske til å reagere.

– Det er veldig vanskelig å tolke Frp. Det er en selvfølge at vi skal ha innstramminger. 40 000 flyktninger på ett år er på grensen av hva vi er i stand til å takle. Derfor er vi villige til å være med på å finne gode løsninger. Mandag møttes partiene på Stortinget for å diskuttere nettopp dette, men da fikk vi høre at Frp ikke var klare til å behandle saken. Det til tross for at de selv var med å legge frem regjeringens forslag forrige fredag, sier Giske.

Han reagerer også på at Frp i regjering allerede i 2013 fikk med seg Stortingets flertall på en rekke innstrammingstiltak som ikke er gjennomført slik NRKs gjennomgang torsdag viser.

I tillegg kommer kontrasten mellom Nesviks forsikring fredag om at Frp vil ha et bredest mulig forlik, og Frps nestleder Per Sandbergs uttalelser tprsdag om hva som ligger i et slikt forlik.

Da sa Sandberg til NRK at forliket består i at de andre partiene sier ja til Frps innstramminger, og at jo flere partier som sluttet seg til disse, jo bredere blir forliket.

– Vi er forundret over hvordan denne situasjonen håndteres i regjeringspartiene, sier Giske.

KrF støtter seg på statsminister Erna Solberg (H)

Kjell Ingolf Ropstad

KrFs Kjell Ingolf Ropstad velger å holde fast ved statsmininster Erna Solbergs ønske om bredt forlik i Stortinget.

Foto: KrF

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier det ikke er kontroversielt at det må bli innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken gitt dagens resultat.

– Men vi må jo anta at det Siv Jensen og regjeringen la frem for Stortinget forrige fredag er et utgangspunkt for hva vi skal diskutere. Slik sett er det positivt at Nesvik nå sier at man skal høre på alle partiene.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger