Hopp til innhold

Finanskjendis lurt inn i sex-felle

Den profilerte finanskjendisen er en av flere menn som har sendt nakenbilder til «unge jenter» i den såkalte legesaken. I dag har han vitnet i retten.

Aktor Arne Ingvald Dymbe

Arne Ingvald Dymbe er aktor i den såkalte «legesaken».

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Finansmannen, som også er kjent innen idrettsmiljøet i Norge, har i dag vitnet i Hedmarken tingrett. Mannen er en av rundt 20 fornærmede menn i den såkalte «legesaken». Til felles har de alle blitt presset for penger etter å ha utvekslet nakenbilder med en person som da utga seg for å være en ung jente.

Les: Overgrepstiltalt lege i retten

Plukket ut rikinger

Mannen, som også innehar flere leder- og styreverv i næringslivet, ønsker å være anonym og vil ikke uttale seg om saken til media utover sitt vitnemål.

Finanstoppen skal ha blitt plukket ut etter at den tiltalte legen hadde sett igjennom flere norske finansaviser på jakt etter resurssterke menn.

– Vi mener overlegen bevisst var ute etter å presse menn han trodde eller visste hadde mye penger, sier aktor Arne Ingvald Dymbe.

NRK vet at overlegen har sendt meldinger ut til andre topper i finansmiljøet uten at de har svart på meldingene.

Krevde 400.000 kroner

Finanstoppen forteller i sitt vitnemål at han fikk de første nakenbildene via sms sommeren 2006. De kom fra en person som utgav seg for å være ei ung jente.

Finansmannen svarte med å sende bilder av sitt eget underliv.

Jeg må få understreke at jeg aldri trodde jeg hadde å gjøre med ei jente som var mindreårig, sier han.

Men etter en stund tok meldingene fra «jenta» en ny vri. Aktoratet mener legen nå utga seg for å være jentas far.

– Noen som utgav seg for å være faren til jenta krevde 400.000 kroner for å ikke anmelde meg til politiet, sier finansmannen.

Denne framgangsmåten brukte overlegen ifølge tiltalen mot samtlige av de 21 mennene som har forklart seg i retten.

Fikk hjelp av privatetterforsker

Selv mener finansmannen at bildene han fikk var av en kvinne, og ikke en mindreårig jente. Men ifølge tiltalen var jenta på bildene mindreårig.

Ni av mennene har utvekslet bilder som er så grove at de selv har vært sikta i saken. Kun én er bøtelagt. Finansmannen er ikke siktet i saken, og anser sin egen rolle i saken som perifer.

– Jeg tok kontakt med en privatetterforsker som med en gang skjønte at dette dreide seg om svindel. Han rådet meg til å ikke la meg presse, sier han.

I stedet for å betale penger til utpresseren gav finansmannen beskjed om at videre kommunikasjon var uaktuelt.

– Da jeg sa det kom det en sint sms med trusler om å lege bildene av meg ut på nettet, men da visste jeg at dette bare var tull og jeg la ikke mer i truslene. Jeg hørte ikke noe mer før Kripos tok kontakt med meg i fjor høst, sier han.

– Verre for jentene

Bistandsadvokaten for de fornærmede jentene, Inger Johanne Reiestad Hansen, mener at legens videreformidling av nakenbildene gjorde saken enda verre for dem.

– Det har jo hele tiden vært en usikkerhet hos jentene hva bildene skulle brukes til, og at det har blitt brukt slik er en ekstra stor krenkelse, sier hun.

Se video om saken:

Video Overgrepslege

Lyspunkt

AKTUELT NÅ