Hopp til innhold

Fikk bilde av en kjole på mobilen

Mannen som startet opprullingen av «legesaken» har i dag vitnet i Hedmarken tingrett. Truslene han mottok via tekstmeldinger ble for mye, og han meldte det til politiet.

Mobiltelefoner beslaglagt hos den overgrepstiltalte legen fra Hamar

Disse mobiltelefonene ble beslaglagt hjemme hos den overgrepstiltalte eks-legen. I dag vitnet en av mennene han presset for penger.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Det begynte med denne kjolen da. Jeg fikk en MMS med et bilde av en kjole og teksten «Her er den nye kjolen!».

Det var den første kommunikasjonen mellom ei jente som utgav seg for å være «Victoria». Han svarte at «joda, det var en fin kjole» og de to begynte så å sende tekstmeldinger til hverandre.

– Ut i fra bildet hun hadde sendt trodde jeg hun var et sted mellom 17 og 20 år. Så da hun spurte om jeg hadde «noe greie på sex», svarte jeg at jeg jo hadde vært gift i en del år og at jeg visste ett og annet.

«13 og et halvt? Herregud, hva har jeg gjort?»

De to fortsatte å sende tekstmeldinger til hverandre. Etter hvert kom det også bilder, og «Victoria» ville også ha bilder tilbake. Han sendte bilder av seg selv på fisketur, og etter hvert også nakenbilder av seg selv.

– Så fikk jeg plutselig en dag en telefonsamtale fra faren til Victoria. Han var sint, og fortalte meg at hun enda ikke hadde fylt 14 år.

Mannen forteller at var ei fryktelig vond natt. Dagen etter fikk han ei tekstmelding fra «faren» som ville ordne opp i dette ved at familien hans ble kompensert økonomisk.

– Jeg gikk med på det og ville gjerne overføre pengene elektronisk, men det kom ikke på tale. Til tross for at jeg nettopp hadde hatt et hjerteinfarkt fikk jeg beskjed om at jeg måtte kjøre til Mjøsområdet for å overlevere pengene.

Mannen opplevde kontakten fra «faren» som stadig mer aggressiv, og gikk til politiet med saken. Fra da av var det politiet som opprettholdt kontakten, som om det fortsatt var den fornærmede mannen som befant seg i den andre enden.

Denne anmeldelsen førte til opprulling av hele saken.

Sendte en «kamerat»

Korrespondansen mellom «faren» og politiet fortsatte. Til tross for sviktende helse krevde «faren» at mannen skulle komme og levere pengene. Siden han ikke var i stand til det ble forklaringen at en kamerat skulle dra til Hamar for å levere pengene.

Tekstmeldingene viser at «kameraten» fikk en detaljert beskrivelse av hvor han skulle avlevere pengene, 120.000 kroner. På en traktor, bak en campingvogn, på Hamar flyplass.

Til sammen har politiet sikret seg 267 tekstmeldinger mellom de to telefonnumrene.

En tung tid

Tiden etter anmeldelsen har vært tung for fornærmede.

– Jeg gikk lenge på beroligende midler. Ting begynner å bli litt bedre nå da jeg får det litt på avstand, men jeg har flere ganger tenkt på å gjøre slutt på det hele, sier han.

Mannen har blitt idømt et forelegg for å ha sendt seksualiserte bilder til et barn under 16 år. Han har vedtatt forelegget.