Greenwald fastholder: – NSA har overvåket Norge

Journalisten Glenn Greenwald, som startet Snowden-avsløringene i The Guardian, holder fast ved at amerikanske NSA har overvåket Norge.

Glenn Greenwald

Glenn Greenwald reagerer på Etterretningstjenestens pressekonferanse på Twitter.

Foto: Silvia Izquierdo / Ap

– NSAs dokumenter sier at dette er overvåking og innsamling av data fra Norge, skriver Greenwald på Twitter tirsdag ettermiddag.

Journalisten, som er basert i Rio de Janeiro i Brasil, har selv bidratt til Dagbladets sak som fylte førstesiden og tolv sider inne i dagens papiravis.

Avisa skrev at USA med NSA i spissen har overvåket teledata for 33 millioner mobilsamtaler i Norge i løpet av én måned.

Les: – USA overvåket norske mobiler

Etterretningstjenestens sjef Kjell Grandhagen gikk derimot ut på en pressekonferanse og avkreftet at amerikansk overvåking står bak tallet.

– Det er ikke korrekt at det dreier seg om amerikansk etterretningsinnsamling i Norge. Tallene er ikke norske trafikktall, men trafikk i konfliktområder i utlandet, sa sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Kjell Grand Hagen på en pressekonferanse.

E-tjenestesjefen fortalte at det derimot var de som hadde gjort overvåkingen i utlandet, for så å dele informasjonen med NSA.

– NSA beskriver overvåking mot landet

Journalisten Glenn Greenwald tror ikke på den norske Etterretningstjenesten.

Han mener det er helt klart i dokumentene den tidligere etterretningsansatte Edward Snowden at NSA drev overvåking mot landene som er nevnt – også Norge.

Dette skriver han på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Greenwald fortsetter ved å si at han har andre dokumenter som setter påstandene om overvåking av teledata for 33 millioner mobilsamtaler i Norge i en sammenheng.

Journalisten varsler samtidig at det kan komme flere avsløringer om Norge:

Laster Twitter-innhold

Les også: Dagbladet: – Vi kan ha misforstått

SISTE NYTT

Siste meldinger