I løpet av den siste uken har sju barn blitt rammet av alvorlig nyresvikt. I dag ble nok et tilfelle kjent - en åtte år gammel jente kom inn til Ullevål universitetssykehus lørdag, også hun har fått påvist akutt nyresvikt.
Etter en intens jakt på smittekilden har helsemyndighetene funnet ut at barna trolig har blitt smittet av E.coli-bakterier fra Gildes slakteri på Rudshøgda i Hedemark.
Diskuter: Hvor trygg er den norske maten?
Vil du invitere denne kjøttdeigen med hjem på middag? (Foto: Scanpix)
Kveldens Redaksjon EN tar for seg matsikkerhet i Norge - Mattilsynet, forskere og gamle og nye landbruksministre møtes for å gi oss svaret på hvor trygg maten vi spiser er.
Vil møte kjøttbransjen
Lørdag fant Folkehelsa E.coli-bakterier hos to av de smittede barna, etter mistanke om at det er denne bakterien som har forårsaket sykdommen.
Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen(Sp) varslet i går at han vil kalle inn kjøttbransjen til et møte hvis det viser seg at det helt sikkert er kjøttdeigen som er smittekilden.