Frp-Korsberg hardt ut mot egen nestleder

Frps Øyvind Korsberg ber partiledelsen rydde opp etter Per Sandbergs kraftsalve mot KrF. Korsberg går hardt ut mot sin egen nestleder, og kaller uttalelsene hans for virkelighetsfjerne.

Øyvind Korsberg

TAR AVSTAND: Øyvind Korsberg har lenge vært i tottene på partifellen Per Sandberg. Denne gangen mener han hele partiet får et problem, om Sandbergs utsagn får stå uimotsagt.

Foto: FJELDSTAD, KNUT / SCANPIX

Frp-nestleder Per Sandberg legger skylden på KrF for at unge nordmenn slutter seg til terrorgrupper som massakrerer kvinner og barn.

Partikollega og stortingsrepresentant Øyvind Korsberg tar sterk avstand fra uttalelsene til Sandberg, og går nå ut mot sin egen nestleder:

– Jeg tar sterk avstand fra uttalelsene hans. De er helt virkelighetsfjerne.

– Jeg er rett og slett uenig med ham. Vi har et samarbeid med KrF, og har i hovedsak gode relasjoner. Å omtale KrF på denne måten, og gi de skylda, er jeg helt uenig i. Dette er ikke Frps politikk.

Hardt ut mot KrF

I Nyhetsmorgen på NRK P2 i dag uttalte Sandberg følgende:

– Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag.

Kraftsalven kom etter at nestleder i KrF, Dagrun Eriksen, sa til Politisk Kvarter i NRK P2 at det var ufint av Sandberg å «trekke innvandringskortet» i debatten om ekstremisme.

Korsberg: Rydd opp

Per Sandberg

PROVOSERT: KrF anklaget Sandberg og Frp for å trekke innvandringskortet. Sandberg svarer med å si at KrF har et ansvar for at nordmenn verver seg til terrororganisasjoner.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Korsberg krever nå at partiledelsen i Frp rydder opp:

– Jeg forventer at partiet avklarer om de stiller seg bak Sandbergs uttalelser eller om dette er et soloutspill, sier Korsberg og legger til:

– Det er interessant å vite hva partilederen og resten av partiledelsen sier om dette. Jeg har registrert at det som vanlig er ganske taust fra den kanten. Det har vært en del uttalelser fra enkeltpersoner uten at partiledelsen har engasjert seg tidligere.

Øyvind Korsberg og Per Sandberg har et ganske dårlig forhold fra før. I Sandbergs biografi «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv», gikk det særlig utover Korsberg.

– Jeg har ingen problemer med å sitte i stortingsgruppa sammen med Korsberg. Politisk er det ikke noe problem, personlig har jeg gitt ham opp for lenge siden, sa Sandberg til Dagbladet.

Hareide og Grande om Sandbergs utspill

KrF-leder Knut Arild Hareide og V-leder Trine Skei Grande er mildt sagt sjokkerte over Per Sandbergs utspill i NRK i dag tidlig. Nå ber de Frp-leder Siv Jensen om å komme på banen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger