– Dette undergraver samarbeidet

KrF-leder Knut Arild Hareide mener Per Sandbergs utspill er «veldig ødeleggende for samarbeidet». Nå krever han og Trine Skei Grande (V) at Siv Jensen kommer på banen.

Hareide og Grande om Sandbergs utspill

KrF-leder Knut Arild Hareide og V-leder Trine Skei Grande er mildt sagt sjokkerte over Per Sandbergs utspill i NRK i dag tidlig. Nå ber de Frp-leder Siv Jensen om å komme på banen.

– Det er et angrep så sterkt at jeg ikke vil gå inn i substansen på det. Som partileder i KrF har jeg aldri opplevd et tilsvarende angrep, sier Knut Arild Hareide.

Han er sjokkert over Frp-nestleder Per Sandberg sine uttalelser på NRK i dag tidlig. Der legger Sandberg skylda på KrF for at «titalls unge mennesker slutter seg til terrororganisasjoner.»

– Det er nesten ren fantasi. Det er veldig ødeleggende for samarbeidet. Slike utspill kan ingen ta seriøst, sier Hareide.

Ber Siv Jensen om avklaring

Det er langt fra første gang det kommer kontroversielle uttalelser fra Frps nestleder, men det er første gang han har skapt så store gnisninger i samarbeidet med KrF og Venstre.

– Det er mye støy og kaos. Og det skyldes i hovedsak slike utspill, mener Hareide.

Trine Skei Grande synes det er graverende å høre slikt fra en nestleder.

– Du kan få mailer fra det dypeste dype, men jeg har aldri hørt en stortingsrepresentant, som skal nyte folks tillit, uttale seg på den måten.

Nå ber de Frp-leder Siv Jensen oppklare om dette er et soloutspill eller om det er noe hele partiet stiller seg bak.

– Problemet er at du har et parti på borgerlig side som i så stor grad prøver å undergrave samarbeidet mellom de fire partiene. Nå er det viktig for oss begge å få en avklaring på om partileder Siv Jensen stiller seg bak disse uttalelsene, eller om hun tar avstand fra dem.

– Bakholdsangrep

Skei Grande mener det er på sin plass at også statsminister Erna Solberg flagger sin mening i saken.

– Jeg forventer nok at statsministeren kommer til å si noe, men det er ikke statsministeren jeg synes blir belemret av uttalelsene Frps-nestleder kommer med.

Nestleder Per Sandberg var en av Frps forhandlingsdelegater da avtalen mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp ble forhandlet frem i Nydalen etter valget i 2013. Nå mener de Sandberg ikke er til å kjenne igjen.

– Vi opplevde en helt annen Per Sandberg da vi satt i Nydalen, derfor er jeg overrasket over det som skjer i dag, sier Hareide.

– I Nydalen satte han navnet sitt på alle de gledene innvandring gir til Norge og alle de styrkene det gir ved det norske samfunnet, for så å rygge tilbake og komme med de bakholdsangrepene som han gjør nå, utdyper Skei Grande.

SISTE NYTT

Siste meldinger