Hopp til innhold

Terror-rekruttering: Frp skylder på KrF

Med sin retorikk har KrF et stort ansvar for at unge mennesker født og oppvokst i Norge reiser ut og «massakrerer barn og kvinner», hevder Frps Per Sandberg.

Per Sandberg

PROVOSERT: KrF anklaget Sandberg og Frp for å trekke innvandringskortet. Sandberg svarer med å si at KrF har et ansvar for at nordmenn verver seg til terrororganisasjoner.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Kraftsalven kommer etter en debatt om innvandring og det flerkulturelle samfunnet i Politisk kvarter på NRK P2 torsdag.

Ser rødt

Det hele startet med at Sandberg gikk ut i dagens Klassekampen og sa at det multi- og flerkulturelle samfunnet i Norge har spilt falitt.

– Når jeg så Per Sandberg i Klassekampen tenkte jeg bare at dette er utrolig trist. Jeg skulle ønske at Frp ikke trakk dette kortet hver gang de går ned på meningsmålingene, sa KrF-nestleder Dagrunn Eriksen i debatten.

Uttalelsen får Sandberg til å se rødt.

– KrF har ansvar

Han sier følgende til NRK når han får høre opptak av Eriksen på Politisk kvarter:

KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag.

Per Sandberg

– Jeg synes dette nesten går opp i et nivå som jeg lurer på om man skal ta seriøst, responderer Eriksen.

I stedet for å bidra til en opplyst innvandringsdebatt, mener hun Sandberg nå gjør det stikk motsatte.

– Han er med på å fremmedgjøre frustrert ungdom som nok en gang får beskjed om at de ikke hører til i samfunnet vårt. Det budskapet står ikke KrF inne for.

Eriksen legger heller ikke skjul på at utspillene fra Sandberg får konsekvenser for samarbeidsklimaet mellom KrF og regjeringa.

– Dette viser kanskje litt hvorfor vi ikke sitter i regjering. Det er noen områder det er ekstremt stort avstand mellom KrF og Frp, og det var nettopp derfor vi trengte en egen, detaljert avtale om asyl.

Voldsomme reaksjoner

Debatten mellom Eriksen og Sandberg har skapt kraftige reaksjoner, blant annet på Twitter. En av dem som tar avstand fra Sandbergs uttalelser, er Høyres Frank Jenssen.

Laster Twitter-innhold

– Som Høyre-representant og politiker reagerer jeg kraftig på at Per Sandberg får seg til å si sånne ting. Han burde trekke tilbake uttalelsene. Dette er langt over streken, selv til Sandberg å være, sier Jenssen til NRK.

Kommentarene fra andre politikere lar ikke vente på seg.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen ber både statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) om å komme på banen.

– Hvis de er uenig i Per Sandberg sine holdninger som han fremsetter i media, må de ta klart og tydelig avstand fra det. De må bringe klarhet i hva regjeringspartiene faktisk mener.

AKTUELT NÅ