Siv Jensen: – Blågul regjering dårligst alternativ for blå velgere

Fremskrittspartiet ønsker fortsatt regjeringssamarbeid med Høyre, KrF og Venstre etter valget, selv om KrF og Venstre ikke ønsker å samarbeide med Frp.

FrP holder pressekonferanse før landsmøtet

ØNSKER MER AV DET SAMME: – Vi ønsker å samarbeide med Høyre, KrF og Venstre, som vi har gjort i hele denne perioden, sa Fremskrittspartiets leder Siv Jensen på pressekonferansen før partiets landsmøte til helga.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

I sin tale til Kristelig Folkepartis landsmøte forrige helg, stilte KrF-leder Knut Arild Hareide et ultimatum til Erna Solberg: Du må velge mellom Frp og oss.

– Når velgerne har sagt sitt i høstens valg, må Erna Solberg velge. Om hun vil fortsatt satse på et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet eller om vil hun gå for en sentrum/Høyre-regjering, sa Hareide i sin åpningstale.

– Jeg mener at en blågul regjering er det dårligste alternativet for blå velgere. Det betyr forsøk på myke opp innvandringspolitikken, økte avgifter og reduserte investeringer til vei, svarte Frps leder Siv Jensen på Hareides utspill i forkant av partiets landsmøte til helga.

– Bruker ikke energi på å støte noen fra oss

Tidligere har Venstre sagt klart ifra at de ikke lenger ønsker et videre regjeringssamarbeid med Frp. De ønsker å tvinge Frp ut av regjering til fordel for en blågrønn regjering etter valget.

– For vår del så har ikke dette spørsmålet endret karakter: Vi har sagt at vi ikke støtter en regjering vi ikke selv er en del av, men vi har ikke brukt energi på å støte noen fra oss. Vi ønsker å samarbeide med Høyre, KrF og Venstre, som vi har gjort i hele denne perioden, kommenterte Siv Jensen tirsdag.

– Invitasjonen til å utvide den regjeringen vi nå er en del av har ligget der hele veien. Vi har ikke noe behov for å velge noen bort, gjentok Frp-lederen.

Lover fortsatt kamp for småsaker som lakrispiper

Under pressekonferansen ble Frp-lederne konfrontert med tidligere å hatt fokus på såkalte «småsaker», som fjerning av forbud mot lakrispiper og ståhjuling.

Lederne bedyret at de ikke hadde noen planer for hva de neste, «største småsakene» skulle være, men at småsakene dukker opp etter hvert som de møter folk som irriterer seg over byråkratiet.

– Det kan være utfordringer som gjerne ikke var hensikten da regler og lovverk ble laget. Spørsmålet er om vi har en regjering som er villig til å løse dem, eller mener de sakene er for små, svarte Ketil Solvik-Olsen.

Ifølge Frp kommer deres valgkamp først og fremst til å handle om de store linjene: eldreomsorg, helse, innvandring, samferdsel og skatt.

– Men vi er opptatt av å holde døra åpen for folk, og å ta opp både små og store ting. Det motsatte bidrar til politikerforakt. Småsaker betyr utrolig mye, repliserte Siv Jensen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger