Frp flekser muskler overfor mulige regjeringspartnere

TØNSBERG (NRK): Fremskrittspartiets leder var ikke redd for lange ut mot potensielle, fremtidige regjeringspartnere under deres første strategimøte før stortingsvalget neste år.

Siv Jensen

LANGER UT: – Det må være lov til å peke på forskjellene, selv om vi snakker om våre samarbeidspartnere. Sånn er det bare, det er en forskjell, poengterte Siv Jensen fra talerstolen.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Jeg har nå registrert med en viss skuffelse at Høyre legger opp til å ikke ville redusere det samlede avgiftsnivået, noe som har vært en av Frps kampsaker gjennom nesten 40 år, sier Frp-leder Siv Jensen til NRK etter partiets første strategimøte foran stortingsvalget.

En kampklar Siv Jensen kaller forholdet til potensielle regjeringspartnere for kjærlig, men legger samtidig alle venner bak seg i krigen om velgerne i 2013.

– Man må ikke tro at endringene kommer av seg selv bare ved et regjeringsskifte. Det er min og Fremskrittspartiets jobb i året som kommer, å vise fram forskjellene, samtidig som vi har en kjærlig relasjon til våre foretrukne samarbeidspartnere, sier Siv Jensen til NTB.

– Det må være lov til å peke på forskjellene

Snaue tolv måneder unna stortingsvalget, var Jensen veldig opptatt av å understreke hvem som er partiets foretrukne samarbeidspartnere i en ny regjering i 2013, men også å peke på forskjellene mellom samarbeidskameratene på borgerlig side.

– Vi har hele tida vært tydelige på hvem vi ønsker å samarbeide med. Vi har sagt, helt fra 2005, at vi gjerne samarbeider med Høyre, KrF og Venstre, fordi vi er enige om veldig mye, og trekker i samme retning, men det er også forskjell på Frp, Høyre, Venstre og KrF, presiserte Jensen fra talerstolen.

Hun trakk fram temaer som for eksempel innvandring, skattereduksjon, eldreomsorg og NRK-lisensen som noen områder hvor de fire ønskede samarbeidspartiene skiller seg fra hverandre.

– Det må være lov til å peke på forskjellene, selv om vi snakker om våre samarbeidspartnere. Sånn er det bare, det er en forskjell, poengterte Jensen.

Frp-lederen understreket deretter behovet for at Frp få stor oppslutning, slik at de «får muskler til å forhandle» med de andre partiene i en eventuell, fremtidig regjering.

Roste fredelig markering mot Muhammed-film

Jensen brukte også sin plass på scenen til å fortelle forsamlinga hva hun synes om den siste tids raseri i den muslimske delen av verden.

– Jeg har blitt ganske rystet av de TV-bildene, hvor man ramponerer, gjør skade, setter ambassader i brann fordi noen få enkeltpersoner har laget en film som noen ikke liker, sa Jensen.

Ifølge Jensen har de tusenvis av menneskene i gatene demonstrert på feil grunnlag.

– De demonstrerer mot ytringsfrihet. Det de burde ha vært ute og demonstrert mot er drap, vold og ødeleggelser, begrunnet hun.

Jensen roste imidlertid den fredelige markeringa mot den krenkende islamfilmen på Youngstorget i Oslo fredag fordi de tok avstand fra den mer radikale demonstrasjonen utenfor den amerikanske ambassaden.

– Det synes jeg var bra, for det sier noe om at størsteparten av muslimer som er bosatt i Norge er fredselskende mennesker, og det sier også noe om at de har forstått noe helt grunnleggende i vårt samfunn, nemlig at ytringsfrihet gir dem rett til å stå der og si det de mener uten frykt for represalier og overgrep, sa Frp-lederen.

Fremskrittspartiets leder var ikke redd for lange ut mot potensielle, fremtidige regjeringspartnere under deres første strategimøte før stortingsvalget neste år.

SE VIDEO: Frp-lederen roser den fredelige Muhammed-markeringa i Oslo. FOTO: Helge Tvedten/NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger