NRK Meny
Normal

Fransk fly nødlandet etter bombealarm

Et Air France-fly på vei fra Mauritius til Paris måtte søndag nødlande da det ble funnet en mistenkelig gjenstand på ett av flyets toalett. Flyet hadde 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord.

Kenya Air France

TERRORFRYKT: Da en passasjer fant en mistenkelig gjenstand om bord valgte piloten på Air-France-flyet å nødlande i Kenya.

Foto: Edwin Kana / Ap

Et vitne sier til avisen Standard at den mistenkelige gjenstanden ble oppdaget da en passasjer skulle på toalettet. Ifølge AP skal gjenstanden ha sett ut som en stoppeklokke montert på en boks.

Passasjeren varslet umiddelbart mannskapet som igjen informerte flyets kaptein. Deretter ble det besluttet å iverksette nødlanding.

Klokken 14.40 melder AP at det ikke er funnet eksplosiver etter at den mistenkelige boksen har blitt tatt fra hverandre. Den digitale klokken er ennå ikke analysert.

Klokken 15.50 melder AFP at gjenstanden som forårsaket terroralarmen på Air France-flyet var laget av papp, papir og en tidtaker.

Bombeeksperter

Da flyet landet i Mombasa ble bombeeksperter fra Kenya Navy tilkalt. Den mistenkelige gjenstanden ble umiddelbart fjernet i sikkerhet utenfor flyplassen.

Eksperter fra det kenyanske militæret gikk deretter i gang med å demonterte og analysere enheten.

Ifølge kilder avisen Standard gjengir skal den mistenkelige gjenstanden være en reell bombe som kunne ha eksplodert i luften eller ved ankomst til Paris.

Den franske avisen Le Parisien melder at flyplassledelsen sier det dreier seg om en bombe, men opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.

Laster Twitter-innhold

Flere personer avhørt

Ifølge Kenyas innenriksminister blir flere av passasjeren som var om bord på Air France Flight 463 avhørt i Mombasa. Ifølge AP er til sammen seks passasjerer avhørt.

Ifølge avisen Standard sitter minst en person i politiets varetekt, mens flere personer trolig vil bli pågrepet, opplyser en ikke navngitt kenyansk tjenestemann.

Ifølge kenyanske sikkerhetstjeneste skal to passasjerer ha blitt ansett som mistenkelige, skriver Daily Nation.

Sekretær for innenriksdepartementet, Joseph Nkaissery, fløy søndag til Mombasa.

– Vi ønsker ikke å si mer før vi vet hva dette er og hvem som sto bak det, ifølge The Guardian.

– Flyet gikk sakte ned

Passasjerene merket at ikke alt var normalt da flyet plutselig begynte nedstigning flere timer før det skulle lande på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.

– Flyet gikk ned sakte, sakte, sakte. Vi innså at noe var galt, forteller en fransk passasjer, ifølge AP.

– Vi trodde det var et teknisk problem, forteller en annen passasjer.

Personalet på Air France skal ha opptrådt rolig og bedt passasjerene feste setebeltene før nødlandingen.

Laster Twitter-innhold

Populært feriemål

Alle passasjerene ble brakt i sikkerhet på et hotell etter nødlandingen. Air France planlegger å fly passasjerene til Paris fra Mombasa på et annet fly senere på søndag.

– Vi vet fortsatt ikke hva slags objekt det var. Kenyanske myndigheter fortsetter sin etterforskning, og vi er fortsatt i kontakt med dem, sier en Air France-talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Kenyanske myndigheter har vært i kontakt med Mauritius for å finne ut hvordan flypassasjerer blir kontrollert. Øya ligger i Indiahavet og er et populært feriemål.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger