Fortsatt fremgang for Frp

På NRKs partibarometer for august når Frp nye høyder. De får for første gang hele 57 mandater ved et eventuelt stortingsvalg.

Per Arne Olsen (t.v.), Siv Jensen og Per Sandberg

Siv Jensen og nestformennene Per Arne Olsen (t.v) og Per Sandberg har grunn til å smile.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Målingen, som er foretatt av Norstat for NRK, gir Siv Jensen det høyeste antallet partikolleger på Stortinget noensinne.

Borgelig flertall

På denne målingen øker de borgelige partiene, mens regjeringen samlet går tilbake. Frp og Høyre ville, hvis denne målingen var resultatet, ved neste valg fått 23 nye mandater, og dermed fått totalt 84. Den rød-grønne regjeringen fortsetter på sin side tilbakegangen, og ville mistet i alt 20 partikolleger, noe som gir 67 mandater.

Dette gir en fordeling mellom regjering og opposisjon på 67 mot 101, i tillegg har partiet Rødt ett mandat.

Mandatfordeling - måling august 2008
Foto: Grafikk / NRK

Men heller ikke denne meningsmålingen gir rent flertall for FrP og Høyre. Med dagens oppslutning ville de fremdeles trengt støtte fra Venstre eller KrF, for å oppnå flertall på Stortinget.

SV og Frp går frem

Arbeiderpartiet forstetter sin dårlige trend og går tilbake 1,9 prosent til 26,2 prosent, mens Frp fortsatt er landets største parti og øker med 1,4 prosent til 32,1 prosent.

Partibarometer august
Foto: Grafikk / NRK

En gledelig nyhet finnes tross alt for regjeringen, SV øker med 1,3 prosent og får dermed 7 prosent på NRK partibarometermåling, som er den høyeste oppslutningen partiet har hatt siden januar.De øvrige partiene har kun små endringer.

Men heller ikke denne meningsmålingen gir rent flertall for FrP og Høyre. Med dagens oppslutning ville de fremdeles trengt støtte fra Venstre eller KrF, for å oppnå flertall på Stortinget

SISTE NYTT

Siste meldinger