Hopp til innhold

Forsikringsselskapene utvider reiseforsikringene etter terroren i Nice

Flyselskapene og forsikringsselskapene åpner for fri avbestilling og ombooking etter terroren i Nice.

Flyplassen i Nice

I NICE: SAS og Norwegian vil tilby ombooking en periode framover mens flere forsikringselskaper gir kundene sine fri avbestilling.

Foto: Mari Reisjå / NRK

SAS har den kommende uken gjort det mulig for kundene sine å ombooke sine flyvninger til og fra Nice.

– Vi har i perioden 15. til 22. juli gitt kunder i Skandinavia muligheten til å ombooke sine bestillinger til eller fra Nice, sier kommunikasjonsdirektør i SAS Karin Nyman til NRK, etter terrorangrepet i Nice torsdag kveld.

Norwegian tilbyr også kundene sine fri ombooking av flyvninger til og med 7. august på bestillinger gjort innen 24. juli, opplyser pressevakta i Norwegian.

Norwegian hadde en avgang til Nice klokken 07 fredag morgen, og har ytterligere en flyvning 17:05. SAS sitt morgenfly til Nice tok av like etter klokken 06 fredag, og har også en flyvning 16:45.

Nyman opplyser om at sikkerheten, spesielt i passkontrollen, mest sannsynlig er høy på flyplassen i Nice i perioden fremover.

Fått flere henvendelser om avbestilling

Forsikringsselskapene har allerede opplevd flere henvendelser fra folk som ønsker å avbestille.

– Vi har fått noen titalls henvendelser i løpet av natta og i morgentimene fra nordmenn som ønsker å avlyse reisen sin. Vi dekker alle utgifter for de som vil avbestille reisen sin fram til torsdag 21. juli, sier kommunikasjonssjef i Tryg reiseforsikring, Ole Irgens.

Ole Irgens

TITALLS HENVENDELSER: Flere nordmenn har kontaktet Tryg reiseforsikring med ønske om å avlyse reisen sin, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens.

Foto: Tryg forsikring

– Dette er en tilleggsdekning vi setter ned i terrorsituasjon. Folk som er i Nice og vil reise hjem kan kontakte oss, så skal vi prøve å hjelpe med å få booket et fly så langt vi klarer, legger han til.

Gjensidige opplyser på sine hjemmesider at de ber alle som er berørt av terroren, om å kontakte dem dersom de har behov for det. De dekker også avbestilling av reise til området, står det.

Har dannet kriseteam

Kommunikasjonsrådgiver i Europeiske reiseforsikring Sigmund Clementz forteller at de har satt sammen et kriseteam i etterkant av terroren.

Sigmund Clementz

FØLGER SITUASJONEN: Europeiske har sendt ned en medarbeider som folk kan snakke med. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz.

Foto: If Skadeforsikring

– Jeg kan bekrefte at vi har fått flere henvendelser fra folk som har opplevd dette i natt, og vi har sendt en medarbeider ned i dag morges som folk kan snakke med. For når man opplever en ting som dette, er det svært dramatisk, så vi har satt sammen et kriseteam og vi jobber fortsatt med å følge situasjonen, sier Clementz.

Europeiske skriver i en pressemelding at deres reiseforsikringer vil dekke evakuering fra Nice for de som ønsker det. De vil også dekke avbestilling i de syv neste dagene fram til 22. juli.

– Vanligvis følger man reiserådene til UD i slike situasjoner, men vi har i dag besluttet at innen den nærmeste uken skal de som har ordnet seg reise til Nice, få mulighet til å avbestille den, sier Clementz.

Skadeleder i DNB forsikring, Ketil Voll, skriver i en pressemelding at deres reiseforsikringer dekker avbestilling til og med 21. juli, de dekker også hjemreise fra Nice til og med 21. juli foreløpig.

– Vi følger situasjonen nøye og gjøre nødvendig vurdering om vi skal forlenge avbestillingsfristen, skriver Voll i pressemeldingen fra DNB.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger