DN: Tesla har inngått forlik med misfornøyde kjøpere

Tesla skulle egentlig møte 10 skuffede Tesla-eiere i retten i morgen, men ifølge Dagens Næringsliv har de i stedet inngått forlik.

Tesla Model S

Striden står om performance-utgaven av Teslas Model S.

Foto: BECK DIEFENBACH / Reuters

Totalt har 126 bileiere saksøkt Tesla Motors Norway fordi de mener bilene de har kjøpt ikke har ytelsene de i henhold til avtalen skulle ha. Ti av dem skulle møtt i Oslo tingrett i morgen.

Men ifølge DN er rettssaken avblåst, og Tesla-eierne kan i stedet velge mellom flere varianter av kontantavslag, oppgradering eller kreditt på produktkjøp.

NRK har vært i kontakt med Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland, som ikke vil kommentere saken.

– Manglende hestekrefter

Konflikten gjelder ifølge NTB Model S P85D. Dette er en såkalt performance-utgave av den firehjulsdrevne standardmodellen. Standardmodellen ble oppgitt å ha rundt 400 hestekrefter, mens performance-utgaven skrøt av 700 hestekrefter.

Bileierne føler seg lurt fordi bilen bare yter 469 hestekrefter i praksis.

De mener at Tesla har lurt dem ettersom opplysningen om 700 hestekrefter var et tenkt tilfelle hvor bilen ikke var drevet av batteriene, men hadde en ekstern strømforsyning på 500.000 watt rett på motoren.

Ville ha 129.700 kroner

Saksøkernes advokater har regnet ut at en sum på 129.700 kroner er et passende prisavslag i dette tilfellet. Likevel har de godtatt en rabatt på halvparten, altså 65.000 kroner, ifølge DN.

Tesla har tidligere avvist søksmålet, og sagt at «motorkrafttallene Tesla brukte var noe vi var juridisk pålagt å oppgi, og dessuten bekreftet nøyaktige av europeiske myndigheter.»

Fem Tesla-eiere fikk tidligere i høst delvis medhold i kravet om prisavslag på samme modell hos Forbrukertvistutvalget. Én bileier har fått fullt medhold.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger