NRK Meny
Normal

Dagrun Eriksen positiv til å overta

– På en kveld som dette, er det viktig at ingen lukker dører. Jeg har sagt ja til å gjøre jobber for partiet før, så hvis jeg blir spurt om å bli ny KrF-leder, synes jeg det er en stor ære og skal virkelig tenke nøye gjennom det, sier nestleder Dagrun Eriksen.

Dagrun Eriksen

– Jeg har lyst til å stille meg til disposisjon for partiet som jeg brenner veldig for, sier Dagrun Eriksen om spekulasjonene rundt en ny KrF-leder.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Når det nå er klart at dagens KrF-leder Dagfinn Høybråten gir seg som partileder, begynner jobben med å finne arvtageren hans.

– Har veldig lyst til å stille meg til disposisjon

Nestleder Dagrun Eriksen nevnes av noen som et mulig lederemne og er slett ikke avvisende til tanken.

– Når man har vært nestleder for dette partiet veldig lenge, vet man mye om hva det innebærer. At jeg blir nevnt som en av kandidatene, er en tillitserklæring, sier Eriksen til NRK.

Knut Arild Hareide (KrF)

Knut Arild Hareide er av mange pekt på som kronprinsen i KrF.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– På en kveld som dette, er det viktig at ingen lukker dører. Jeg har veldig lyst til å stille meg til disposisjon for partiet, som jeg brenner veldig for.

Også Knut Arild Hareide og parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen blir av både Eriksen og andre nevnt som mulige arvtagere.

– Vi har et luksusproblem, for vi har veldig mange gode kandidater, mener Eriksen.

Overraskende avgang

Hun var ikke kjent med Dagfinn Høybråtens beslutning før like før han fortalte det i Dagsrevyen.

Dagfinn Høybråten og Hans Olav Syversen

Også Hans Olav Syversen (t.h.) er kandidat til å overta etter Dagfinn Høybråten.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Det kom overraskende, og det var ikke signalisert på forhånd. Men jeg har respekt for at Dagfinn ikke lot partiet gå inn i en lederdebatt på falske premisser, sier Eriksen.

KrF har i lengre tid slitt med elendige målinger og har de siste månedene vært faretruende nær sperregrensen. I Dagbladets meningsmåling i dag får partiet en rekordsvak oppslutning på 3,2 prosent.

Samtidig har Høybråtens lederstil blitt kraftig kritisert, og han har blitt beskyldt for å være en autoritær leder som skaper mistrivsel, skjeller ut folk og har raseriutbrudd.

– Den viktigste kvaliteten til den nye lederen må være at vedkommende er samlende og kan mobilisere både innad i partiet og utenfor, mener Dagrun Eriksen.

1. mai 2011 blir det klart hvem som får i oppgave å løfte KrF opp fra knestående.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger