Hareide åpner for å bli ny leder

I går avviste Knut Arild Hareide at han er aktuell som ny partileder i KrF, om Dagfinn Høybråten skulle gi seg. Når det nå er klart at det er nettopp det Høybråten gjør, er ikke Hareide like avvisende.

Knut Arild Hareide

I motsetning til tidligere, vil Knut Arild Hareide i kveld ikke avvise at han kan bli ny KrF-leder.

Foto: Holm, Morten, Morten Holm / Scanpix

– Jeg avviser ingenting, sier Knut Arild Hareide til NRK.no i kveld, kort tid etter at det ble klart at dagens partileder, Dagfinn Høybråten, trekker seg.

– Jeg avviser ingenting

Dermed er Hareide langt mer åpen for å innta lederposisjonen i KrF nå enn han har vært tidligere.

I går gjorde han det klart overfor NRK at han ikke er en lederkandidat.

– Det betyr at dersom du en gang i fremtiden får spørsmål om du vil bli leder i KrF, vil du svare nei?

– Det stemmer, svarte Hareide da.

37-åringen er av mange pekt på som kronprinsen i KrF. Han har vært politisk rådgiver, statssekretær og statsråd, og han var nestleder i partiet fra 2003 til 2007. I kveld er han ikke like avvisende til å rykke opp som leder.

– I går var jeg veldig tydelig på at Dagfinn Høybråten var min kandidat i 2011. Derfor synes jeg det er leit med den beskjeden som har kommet i dag. Nå er det partiets prosesser som må styre dette, så må jeg ta stilling til det hvis det skulle komme et spørsmål. Jeg har ikke tatt en beslutning i forhold til den nye informasjonen vi sitter med i dag, sier Hareide.

Dagfinn Høybråten

Dagfinn Høybråten gir seg som KrF-leder, opplyste han i dag.

Foto: Scanpix

– Du avviser det altså ikke like kategorisk som du gjorde i går?

– Nei, jeg avviser ingenting, sier han.

– Leit at Dagfinn trekker seg

Når Dagfinn Høybråten gir seg som KrF-leder på partiets landsmøte til våren, har han ledet partiet i sju år. Knut Arild Hareide synes det er leit at Høybråten nå vil takke for seg.

– Dagfinn Høybråten har bidratt mer enn kanskje noen annen KrF-politiker til viktige resultater for KrF. Han har vært en markert politiker som har lagt ned en enorm innsats for KrF. Jeg har respekt for beslutningen hans, men for KrF har han vært veldig viktig, sier Hareide.

SISTE NYTT

Siste meldinger