Brodtkorb om Giske: – Jeg avskriver ikke ungdomsvenner

Trond Giskes engasjement var en av årsakene til at Julie Brodtkorb ble politisk aktiv. – Vi har vokst opp ikke langt fra hverandre, og han var et forbilde for svært mange, sier Brodtkorb.

Julie Brodtkorb vil ikke mene noe om varslersakene rundt barndomsvennen Trond Giske.

TORP: Julie Brodtkorb var gjest på «Torp» onsdag kveld.

– Den personen som kanskje hadde mest påvirkning på at jeg ble så politisk engasjert, var nok Trond Giske.

Det sier Julie Brodtkorb, som har vært Erna Solbergs høyre hånd, en sentral skikkelse i Høyre og leder for Høyres kvinnepolitiske forum. I dag er hun direktør i Maskinentreprenørenes Forbund og ble nylig oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet.

Trond Giske - næringsminister Entra-saken

Trond Giske (Ap) var med på å vekke det politiske engasjementet til Julie Brodtkorb.

Foto: Dino TRTO / Adresseavisen

Hun vokste opp i nærheten av Arbeiderpartiets tidligere nestleder og er helt klar på at han er en del av årsaken til at hun engasjerte seg i politikken.

Giske var AUF-er – selv ble hun med i Unge Høyre.

– Det er begrenset hvor morsomt det er å diskutere med noen som er veldig enig med en selv, men han var det morsomt å diskutere med, sa Brodtkorb da hun gjestet programmet «Torp» på NRK 1 onsdag.

Har hatt kontakt med Giske

– Av en eller annen grunn samlet Unge Høyre-jentene og AUF-guttene seg ofte på kjøkkenet til mamma og pappa og diskuterte politikk over en grandis. Han var en av dem som utfordret Unge Høyre på om vi sto for noe mer enn bare motstand mot nynorsk i skolen, sier Brodtkorb.

Hun var spesielt fascinert av Giskes engasjement rundt krigen i Nicaragua og sandinistene. Brodtkorb ble inspirert og ville dra til Nicaragua der det fortsatt var krig.

– Det fikk jeg ikke lov til av mine foreldre, men akkurat de diskusjonene med Trond endte med at jeg havnet på nonneskole i Honduras. Det var egentlig Trond sin skyld.

Brodtkorb forteller at hun har hatt kontakt med ungdomsvennen også etter at varslersakene mot Giske ble kjent.

Julie Margrethe Brodtkorb

Julie Brodtkorb er påtroppende leder i Kringkastingsrådet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg definerer ham som en venn

Brodtkorp sier hun har tatt et tydelig valg om ikke å gå inn og ta stilling til sakene rundt Giske.

– Det er viktig med roller. Jeg anser meg selv som en barndomsvenn av Trond. Han har vært viktig i min ungdomstid og jeg definerer ham som en venn, sier Brodtkorb.

– Jeg har ingen meninger om hvem som har gjort hva eller om noen av varslersakene. Det har jeg ikke noe grunnlag for, for jeg har hverken vært til stede eller satt meg inn i sakene. For oss som kjenner Trond som venn, og ikke bare som politiker og kollega, så er det viktig å få lov av andre å skille på dette.

Derfor har hun vært nettopp det, en venn. Hun har bevisst valgt ikke å diskutere saken med hverken ham eller andre.

– Jeg har vært i situasjoner i det siste der det har kommet opp diskusjoner om ham, der jeg har sagt at det er en venn av meg og bedt folk ta diskusjonen når jeg ikke er til stede.

Men du avskriver ham ikke?

– Nei, jeg avskriver ikke ungdomsvenner, sier Brodtkorb.

Se hele «Torp» fra onsdag 7. februar her:

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger