NRK Meny
Normal

Breivik får ikke møte i retten

Borgarting lagmannsrett vil ikke la Anders Behring Breivik møte personlig i retten under fengslingsmøtet på mandag.

Oslo tingrett

Anders Behring Breiviks forsvarere anket til lagmannsretten beslutningen om at han ikke fikk møte opp personlig under fengslingsmøtet mandag. Anken er nå forkastet.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Forsvarerne til den terrorsiktede anket avgjørelsen fra tingretten om at han kun får delta i fengslingsmøtet via videolink, men fikk ikke medhold av lagmannsretten.

Video Åpne dører i ABB-fengslingsmøte

Det vil bli åpne dører under fengslingsmøtet mandag, men Breivik skal ikke være til stede.

Foto: Nyhetsspiller

Beslutningen kan fortsatt ankes til Høyesterett.

Lagmannsretten skriver i sin kjennelse at å la Breivik møte personlig til rettsmøtet vil være ressurskrevende som følge av sakens helt særegne karakter og interessen knyttet til ham. De mener at det ikke er betenkelig å ha med Breivik via fjernmøte.

– Viktig å få møte pressen

I går ble det kjent at fengslingsmøtet i terrorsaken førstkommende mandag blir åpent for både for presse, fornærmede og publikum.

Fredag i forrige uke fikk politiet medhold i sin begjæring om at Behring Breivik må forklare seg for dommeren via en videolink på cellen på Ila.

Forsvarerne Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra anket avgjørelsen til Borgarting lagmannsrett, fordi de ville la sin klient møte offentligheten. Tirsdag sa de at de er forberedt på å ta saken helt til Høyesterett.

– Det er flere grunner til at vi anker. Advokatene argumenterer rent rettslig, mens for Breivik er det viktig å få møte pressen, sa Geir Lippestad til NTB.

starter trolig i april 2012. Etter det NRK kjenner til er det satt av minst to måneder til hovedforhandlingene. Foreløpig har over 200 norske journalister, fotografer og tegnere varslet tingretten om at de ønsker å dekke saken.

I tillegg er det ventet et stort antall journalister fra utlandet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger