Hopp til innhold

Bekrefter at Navarsete skattet

Skatt Vest bekrefter at Liv Signe Navarsete har innrapportert det omstridte armbåndet hun mottok fra Røkke-eide Aker i 2006.

Video Navarsete: Dette viser at jeg skattet av gaven

SE VIDEO: Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete møtte pressen torsdag ettermiddag, i forbindelse med at hun tidligere på dagen hadde lagt frem beviset på at hun betalte skatt av den mye omtalte armbåndgaven.

Det opplyser Kommunaldepartementet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Verdien ble fastsatt til 27.150 kroner.

Navarsete har tidligere sagt at armbåndet hadde en verdi på 26.000 kroner og forklarer den nye, høyere verdien med at det samtidig ble innrapportert et merke med dato og navn på fergen, som var festet til armbåndet.

Håper all tvil er fjernet

Navarsete fikk gaven da hun som samferdselsminister var gudmor ved dåpen av gassfergen Bergensfjord i 2006.

Liv Signe Navarsete døyper "Bergensfjord"

Liv Signe Navarsete mottok et kostbart armbånd fra Aker etter å ha døpt «Bergensfjord».

Foto: Simon Solheim

Lenge nektet statsråden å legge frem bevis for at hun har betalt skatt for dåpsgaven. Onsdag kveld snudde Navarsete i saken , og lovet å offentliggjøre skattebeviset.

– Det ble sådd ubegrunnet tvil om jeg hadde innrapportert verdien på gaven til skattekontoret. Jeg regner med dette at all tvil om innrapporteringen nå er fjernet. Det er jeg glad for, sier Liv Signe Navarsete.

Navarsete erkjenner at saken har rammet tilliten til henne som statsråd og politiker. Overfor NTB sier hun at det blir «opp til andre» å vurdere hennes posisjon som statsråd, men håper at tilliten kan gjenvinnes.

– Jeg håper at det er mulig å ha tillit selv om man har gjort feil, sier Navarsete.

I hardt vær

Hun har fått massiv kritikk for å ha tatt imot armbåndet i hvitt gull fra selskapet som da het Aker Yards.

Hun er også blitt sterkt kritisert for at hun ikke innrapporterte gaven til den frivillige gaveregisteret til Stortinget.

– For det første burde jeg aldri ha tatt imot gaven, men når jeg en gang gjorde det, burde jeg ha rapportert det inn til registeret. Det har jeg vært åpen om hele veien. Jeg beklager, og har beklaget, men jeg har ikke snakket usant, sier hun.

Røkke avviser

Kjell Inge Røkke selv tok torsdag ettermiddag bladet fra munnen og avviser kategorisk at han skal ha forsøkt å påvirke Navarsete i sin favør. Han framholder at selv om Aker ASA, som han eier drøyt to tredjedeler av, eier halvparten av Aker Yards, hadde han selv ingen formelle posisjoner i selskapet mellom 2006 og 2008.

– Jeg har aldri møtt eller snakket med Liv Signe Navarsete, men jeg vil ikke utelukke at vi på samme tidspunkt har vært i samme by eller bygning, sier Røkke i en pressemelding.

Gaven ble gitt i henhold til tradisjonene knyttet til dåp. Han har fått opplyst at gaven kostet drøyt 20.000 kroner i innkjøp, og at dette prisnivået var vanlig for gaver til gudmødre ved skipsdåp på Søviknes både før og etter 2006.

– I denne saken burde de som fremmer sterke meninger sjekke fakta og tradisjoner før de kommer med konspiratoriske beskyldninger, avslutter han.

AKTUELT NÅ