NRK Meny
Normal

Behring Breivik ville flykte i fly

Anders Behring Breivik har sagt i avhør at han hadde tenkt å fly bort fra Utøya i et stjålet fly.

Anders Behring Breivik

Terrorsiktede Anders Behring Breivik i politiets pansrede bil på vei til avhør i Politihuset i Oslo. I avhør har han fortalt at han ville stjele et fly for å flykte etter massedrapene på Utøya.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Det melder VG. Breivik har fortalt politiet hvordan han spesielt den siste uka fikk dårlig tid i forberedelsene til terroraksjonene i Oslo og på Utøya.

Han har forklart at arbeidet var mer krevende enn han hadde beregnet. Den terrorsiktede 32-åringen har også sagt at han opprinnelig hadde planer om å stjele et fly fra Gardermoen som han ville bruke til å flykte med etter massedrapene på Utøya, ifølge avisa.

Geir Lippestad

Anders Behring Breiviks forsvarer, Geir Lippestad, mener mener Behring Breivik har en helt annen virkelighetsforståelse enn det som er vanlig.

Foto: NRK

– Har en annen virkelighetsforståelse

Breiviks forsvarer Geir Lippestad ønsker ikke å kommentere fluktplanene spesifikt.

– Generelt kan jeg si at Breivik på mange områder har en helt annen virkelighetsforståelse enn det som er vanlig, sier Lippestad.

Breivik sier også at han kjeder seg på cellen, og at han ikke var forberedt på at det skulle bli så kjedelig og ensomt.

– Han har begynt å lese på en bok om Norges historie, ellers trener han en del, sier Lippestad.

– Vi har kjøpt ei bok som politiet har kontrollert før han fikk den. I tillegg har han spurt om å få tilgang til TV-serier, og da mener han serier som kan ta tid, sier Lippestad til Dagbladet.

32-åringen har også bedt om å få en PC på cella. Det har han ikke fått. Denne ønsket han blant annet å bruke til å skrive sin forsvarstale.

Anders Behring Breivik har i tidligere politiavhør forklart at han hadde med seg en walkie-talkie da han gjennomførte terroraksjonene 22. juli.

Hadde med walkie-talkie 22. juli

Dermed har han hatt muligheten til å lytte til politets kommunikasjon på Utøya , sett at han kjente politiets radiofrekvens.

Torsdag satt Anders Behring Breivik i lange og omfattende avhør på Politihuset på Grønland, det fjerde etter at han ble pågrepet på Utøya 22. juli.

I torsdagens avhør forsøkte politiet å få den terrorsiktede til å snakke om eventuelle medhjelpere.

– De har fortsatt å «bore» på det om han var alene. Han sier at han var alene, men sier også at han ikke vil trekke inn andre, sier Behring Breiviks advokat Geir Lippestad til NRK.

Lippestad fortalte også at Anders Behring Breivik skal ha hatt med seg en iPod med musikk til Utøya.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger