Hopp til innhold

Batta må trekke eiendomsskatt-kampanje igjen

Huseiernes landsforbund må trekke kampanjen sin mot eiendomsskatt på Oslos trikker og t-baner fordi den er full av feil. Det er ikke første gang.

Peter Batta

Peter Batta i Huseiernes landsforbund sier de feilaktige kampanjene mot Arbeiderpartiets politikk ikke er ment som angrep på partiet.

Foto: Ruud, Vidar

Valglogo

Huseiernes landsforbund med generalsekretær Peter Batta i spissen lanserte en kampanje mot eiendomsskatt på Oslos trikker og t-baner i helgen.

Kampanjen bestod av fiktive boligannonser over nylig solgte boliger og en utregning på hva den enkelte boligeier vil måtte betale i eiendomsskatt i 2016 og 2020 dersom det blir innført eiendomsskatt slik Arbeiderpartiet har gått inn for.

Nå innrømmer Batta at kampanjen er full av feil og at den er trukket.

Batta: – Utenfor min kontroll

Han sier det hele skyldes en ærlig feil på trykkeriet eller på byrået som har laget kampanjen.

– Dette er veldig beklagelig, men denne gangen har dette ligget utenfor vår kontroll, sier Batta til NRK.

Årsaken til at han sier denne gangen er at dette ikke er første gang Batta og Huseiernes landsforbund har måtte trekke en kampanje rundt eiendomsskatt på grunn av feil.

I begge tilfeller ble kampanjene fjernet før tiden.

Batta: – Ikke et angrep på Arbeiderpartiet

Til tross for at kampanjene over hadde klar adresse hos Arbeiderpartiet, avviser Batta at utspillene har noe med partipolitikk å gjøre.

– Vi hadde møte med Arbeiderpartiet i god tid før valget der vi sa vi kom til å jobbe mot hvis de gikk for innføring av eiendomsskatt. Det forventer våre medlemmer.

Men er det ikke uredelig ikke å gi et riktig bilde?

– Her har det skjedd en feil på trykkeriet eller byrået vi har brukt. Byrået holder på å gå opp hvor feilen ligger. En feil kan skje hvem som helst.

Men gitt eksemplene virker dette som målrettede og feilaktige kampanjer for å ramme spesielt Arbeiderpartiet?

– Dette er ikke en kampanje mot Oslo Arbeiderparti. Vi har beklaget det som har skjedd og gitt beskjed om at plakatene skal fjernes, sier Batta.

Ap-Raymond: – Helt håpløst

Raymond Johansen

Raymond Johansen (Ap) mener kampanjene fra Huseiernes landsforening er en skam.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Byrådslederkandidat Raymond Johansen (Ap) sier det virker som om Batta bruker Huseiernes landsforenings penger på en privat korstogskampanje.

– Dette er helt håpløst. Eldre og pleietrengende i Oslo trenger en kraftig opprustning og Batta forsøker å stoppe det med nok en kampanje. Dette ser vi gang på gang, sier Johansen.

Han reagerer blant annet på:

  • Battas fiktive boligannonser.
  • Utregninger av virkningen av eiendomsskatt som han karrakteriserer som «helt spinnville» og «fri fantasi».

– Jeg har fått beksjed om at jeg skal få en personlig unnskyldning og at plakatene skal ned. Jeg har enda ikke sett noe av det, sier Johansen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger