Alle navn på de omkomne i helikopterulykken frigitt

Politiet har nå i samråd med de pårørende frigitt alle navnene på de omkomne etter helikopterulykken på Turøy fredag.

Alle de omkomne i helikopterulykken

Oppe fra venstre: Ole Magnar Kvamme, Iain Andrew William Stuart, Kjetil Wathne og Behnam Ahmadi. Framme fra venstre: Michele Vimercati, Odd Geir Turøy, Otto Mikal Vasstveit og Arild Fossedal, Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther, Lyder Martin Telle, Tommas Helland, Olav Bastiansen, og Espen Samuelsen helt til høyre.

Foto: Privat/handout

Identiteten til alle de 13 som var om bord i helikopteret ble søndag kveld overlevert fra ID-gruppen til politiet. Pårørende ble deretter fortløpende varslet.

Politiet har i samråd med de pårørende frigitt følgende navn på omkomne etter ulykken:

Arild Fossedal (Bergen), Ole Magnar Kvamme (Bergen), Otto Mikal Vasstveit (Strand), Behnam Ahmadi (Sandnes), Kjetil Wathne (Bergen), Odd Geir Turøy (Øygarden), Iain William Stuart ((Skottland), Michele Vimercati (italiener bosatt i Bergen), Espen Samuelsen (Os), Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther (Bømlo), Lyder Martin Telle (Sund), Olav Bastiansen (Bergen), Tommas Helland (Strand).

Tidligere søndag ble det bekreftet at tobarnsfaren Iain Andrew William Stuart fra Storbritannia omkom i styrten. Også Michele Vimercati fra Italia, en av de to pilotene om bord, ble bekreftet omkommet.

Seks ulike selskaper

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken. Av de 13 om bord var 11 nordmenn, 1 brite og 1 italiener. To av de omkomne var piloter i helikopterselskapet CHC.

Oljearbeiderne var ansatt i seks forskjellige selskaper: Statoil, Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt. Seks av dem var bosatt i Bergen. Tre var fra andre steder i Hordaland: Os, Sund og Øygarden. Tre var fra Stavanger, Sandnes og Jørpeland i Rogaland.

Briten var bosatt i Skottland. Helikopteret var på vei fra Gullfaks B, som drives av Statoil, da det styrtet.

Bygden Strand i Rogaland er hardt rammet. Kommunen med 12.000 innbyggere er den kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketallet.

– Alltid snill og med godt humør

Lyder Martin Telle (57) var en av fire omkomne i Aker Soloutions. Telle etterlater seg kone og tre voksne barn, i tillegg til fire barnebarn.

Konsernsjef i Aker Solutions Luis Araujo sier at selskapet er i sorg over å ha mistet fire kollegaer og har skrevet minneord om hver og en av de. Han sier at Telle jobbet i Aker Solutions fra 1992. Araujo sier Telle var lidenskapelig interessert i musikk.

– Lyders lidenskap var musikk, og han dro ofte på konserter både i Norge og i utlandet. Han var interessert i sport, og en gjennomført positiv og sosial person. Han var også en mann som trivdes godt i profesjonelle og faglig kompetente miljøer, hvor han kunne konsentrere seg om selvutvikling og på å gjøre teamet så sterkt som mulig, sier Araujo.

Arild Fossedal (43) jobbet også for Aker. Der var han i nesten 18 år. Familien sier at Arild vil bli husket som en fantastisk person, alltid snill og med godt humør.

I teksten som politiet har videreformidlet fra de pårørende heter det at han etterlater seg en sønn som betydde alt for ham. Arild er oppvokst på Voss, men bodde i Bergen. Han vil bli dypt savnet av sønn, kjæreste og familie.

Konsernsjef Luis Araujo beskriver Fossedal som «en rolig person som hadde en herlig sans for humor».

Markeres over hele verden

Statoil Ole Magnar Kvamme, født 1955, var den eneste av de omkomne som var direkte ansatt i Statoil. Han var utdannet elektrisk installatør og har vært ansatt i Statoil siden 1988. Han etterlater seg tre voksne barn.

– Våre tanker går først og fremst til Ole Magnar Kvammes familie og nære venner, som har mistet en av sine kjære i denne forferdelige ulykken, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

– Også i Statoil er det ansatte som har mistet en nær og kjær kollega. Men i Statoil deler vi alle sorgen og uttrykker vår dypeste sympati med familie og venner i denne vanskelige tiden, legger han til.

Tragedien vil i dag bli markert med flagging på halv stang hele dagen, og klokken 13 blir det ett minutts stillhet ved alle Statoils kontorer over hele verden, opplyser selskapet.

– En god kollega

Kjetil Wathne var ansatt i selskapet Karsten Moholt AS, der han har jobbet som industrimekaniker siden 2010. Han etterlater seg samboer og fire barn.

– Kjetils humor, trygghet og omsorg vil bli dypt savnet. Vi setter stor pris på all omsorg og omtanke fra familie, venner og kollegaer, sier hans bror Per Wathne i en uttalelse på vegne av familien.

Familien takker alle som har vært involvert i redningsarbeidet og ber om familien får ro i tiden fremover.

– Jeg ønsker nok en gang å uttrykke sine dypeste medfølelse til hans nærmeste og alle de andre pårørende etter fredagens tragiske ulykke. Jeg vil også takke ham for en fantastisk innsats gjennom mange år for Karsten Moholt AS, sier administrerende direktør i selskapet, Linn Cecilie Moholt.

Selskapet opplyser at 51-åringen var en ivrig Liverpool-supporter, som jevnlig reiste til England for å følge favorittlaget sitt.

Han blir beskrevet som en allviter som kunne svare på alle spørsmål, både i quiz og av faglig karakter. Kollegene på Feltserviceavdelingen kjente ham som en sindig og rolig person, med godt humør og god sans for humor.

Aktiv i Bahai-samfunnet

Behnam Ahmadi (54) kom til Norge som kvoteflyktning fra Iran i 1985.

Ahmadi flyktet var Bahai og flyktet fra Iran fordi det er en religiøs minoritet.

Han var kjent for å ha et stort nettverk, og var aktiv i Bahai-samfunnet i Sandnes.

En av de som kjente Ahmad godt, både fra Bahai-samfunnet og fra Sandnes, var Kjell Austvoll.

Han var en nær venn i Bahai-samfunnet. Som person var han inkarnasjonen av tjenerånd. Han hadde et utrolig stort nettverk, og folk kjente ham som en som alltid stilte opp for andre. Han hadde mange talenter. Han var en flink kokk, han gjorde hagearbeid og var mekaniker, sier Austvoll til BT.

Behnam Ahmadi var en av de fire omkomne som arbeidet for Halliburton. Selskapet setter i kraft spesielle tiltak for å ta vare på sine arbeidere.

– Vi skal prate med arbeiderne for å forsikre at de får tilstrekkelig informasjon. Det blir en spesiell og trist dag. Selv om vi er en stor bedrift så er vi å anse som en liten familie med tette bånd her på Tananger, sier informasjonsleder Helen Dreyer ved Halliburton til Sandnesposten.

Hadde jobbet lenge i Aker Solutions

54 år gamle Odd Geir Turøy, kommer fra Øygarden i Hordaland, like ved der helikopteret styrtet på fredag. Han etterlater seg kone, tre voksne døtre og barnebarn.

Turøy begynte i selskapet i 1995. På fritiden beskrives han som en ivrig hjortejeger og bobilentusiast.

– Han hadde også stor lidenskap for matlaging og tok rollen som husets kokk når han var hjemme fra Nordsjøen, sa konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions i en minneord han holdt mandag.

Strand kommune mistet to

Otto Mikal Vasstveit (54) var en av to menn fra Strand i Rogaland som mistet livet i ulykken.

Med sine 12.000 innbyggere er Strand den kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketall, skriver Haugesunds Avis.

Kommunen har satt ned et kriseteam bestående av en prest, fire sykepleiere og en person med erfaring fra barnevernet, skriver Strandbuen.

– Alle vet hvem alle er, og minnene etter «Alexander L. Kielland»-ulykken sitter i. Da ble også Strand hardt rammet, sier ordfører Irene Heng Lauvsnes (H), til Dagbladet.

Laster innhold, vennligst vent..

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger