Normal

«Rasist mot min vilje»

Rapperne i Gatas parlament har for NRK Ukeslutt sagt hva de mener om regjeringens nye linje i innvandringspolitikken. Hør sangen her.

Gatas parlament

Gatas parlament har laget sangen «Rasist mot min vilje».

Foto: Rune Bendiksen

Denne uken ble det kjent at regjeringen strammer inn i asylpolitikken. I 13 punkter sier regjeringen hvordan de vil begrense antall asylsøkere som kommer til Norge.

Gatas parlement har for Ukeslutt gitt sitt syn på forslaget fra regjeringen:

Hør sangen Rasist mot min vilje her.

Sangen er produsert av Jester.

Å, det er så vanskelig å være i Arbeiderpartiet for tida. På den ene sida vil jeg gjerne fremstå som en snill og hyggelig person - på den andre sida må jeg jo ha de rasist-stemmene.

Gatas parlament

Skal stanse asylsøkerne hjemme

Ifølge statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har regjeringens nye innvandringspolitikk som mål å stanse asylsøkere før de drar hjemmefra.

- For å fortsette å utvikle Norge på en positiv måte, og at vi skal lykkes i integreringspolitikken, må vi stanse den store strømmen av folk som ikke har krav på asyl, sa Stoltenberg.

Her kan du lese regjeringens pressemelding om innstrammingen av asylpolitikken .

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

SV: 60 prosent kastes ut allerede

Om regjeringens 13 punkter er det uenighet innad i regjeringen - SV har meldt at de kommer til å ta dissens på ett av punktene, mens de velger å markere politisk uenighet på sju andre punkter:

- Det dreier seg om hvordan man behandler barn, og hvordan man forholder seg til FNs høykommissær for flyktninger, fortalte finansminister Kristin Halvorsen (SV) da hun holdt pressekonferanse om asylpolitikken.

Hun påpekte at norsk asylpolitikk slik den er i dag, ikke er særlig liberal og at 60 prosent av de som kommer nå, får avslag.

Kristin Halvorsen

SV-leder Kristin Halvorsen.

Foto: NRK

Får bli, så kastes de ut

SV støtter punktene om hurtigbehandling av saker der det er stor sannsynlighet for avslag, og planen om å forhandle fram avtaler med land som asylsøkere kan returneres til - så lenge det ikke er i strid med UNHCRs anbefalinger.

Men at mindreårige skal returneres når de blir myndige, er ikke en politikk SV ønsker: Ungdom under 18 år som ikke kan returneres fordi man ikke finner noen omsorgsperson i hjemlandet, kan få midlertidig opphold inntil han eller hun fyller 18. Da må de reise tilbake, ifølge regjeringens nye plan.

En bitter pille å svelge for SV var også det nye kravet om at alle som har fått opphold på humanitært grunnlag, må jobbe eller studere i fire år før de får familiegjenforening.

Rasist mot min vilje, men kun fordi jeg må. Liker det ikke, men blir pressa til å slå.

Rasist mot min vilje, men kun fordi jeg må. Redd for å miste den makta jeg har nå.

Gatas parlament

Alt om: Norsk asylpolitikk

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger