– Tror på bedre samarbeid med Venstre og KrF i 2017

Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen sier at det ikke ligger noen signaler om at Frp vil dra kursen lenger mot høyre etter utnevnelsen av to nye statsråder.

Ketil Solvik-Olsen

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen sier at de nylige statsrådsbyttene ikke er noe signal om at regjeringen i tiden som kommer legger kursen lenger unna sentrum i norsk politikk.

Foto: Jane Rasmussen / NRK

Oljeminister Tord Lien og justisminister Anders Anundsen trakk seg som statsråder fordi de ønsket det.

Derfor representerer ikke innsettelsen av Per Willy Amundsen som øverste sjef for politi og domstolene og Terje Søviknes som sjef for energipolitikken noe signal om ny kurs lenger mot Høyre.

Vi gjør ikke disse skiftene fordi vi er misfornøyd med innsatsen til Tord Lien og Anders Anundsen. Hvis det var et politisk skifte, ville synspunktene til vedkommende betydd noe. Men det er ikke grunnen til noen av disse skiftene.

Ketil SOlvik-Olsen, nestleder i Frp og samferdselsminister

Det sier Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen i Politisk kvarter på NRK1 og P2 onsdag morgen.

– Alle vi som er statsråder må følge opp regjeringserklæringen, så dette er ikke noe signal om et retningsskifte, sier Solvik-Olsen.

Jeg tror fra et objektivt synspunkt, så oppleves ikke de endringene som nå gjøres som en invitasjon til sentrum. Kanskje snarere tvert i mot.

Knut Arild Hareide, leder i Krf

Kort tid etter utnevnelsen av nye Frp-statsråder kom reaksjonene fra Venstre og KrF (se uthevede sitater).

De mener begge at regjeringen med sine nyutnevnelser tar et skritt mot høyre, bort fra sentrum i norsk politikk.

– Åpenbare uenigheter

Men Solvik-Olsen avviser at kursen legges om.

– Vi må også følge opp de avtalene vi har med KrF og Venstre. Selv om jeg har mange private meninger om ting og tang, så er det som gjelder vedtakene i regjeringskollegiet, sier han.

Det står i samarbeidsavtalen at samarbeidet på borgerlig side er basert på kunnskap og klimaforliket... For oss er det viktig at vi har statsråder som forfekter den kunnskapen som 98 prosent av klimaforskerne sier er riktig.

Trine Skei Grande, leder i Venstre

– Vi er uenige om en hel del, det er helt åpenbart. Men det er de på sosialistisk side også. Der klarer de ikke å ha helhetlige alternativer til noen ting, sier Frp-nestlederen.

Han mener at nyutnevnte og omstridte Per Willy Amundsen må bedømmes ut fra hva han får til i rollen som oljeminister, og ikke ut fra hva han tidligere har sagt.

Frps nestleder sier at han både håper og tror på et bedre samarbeid med KrF og Venstre i 2017.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger