Hopp til innhold

– Problemene på Gardermoen vil vedvare

Lørdag var det igjen lange køer i passkontrollen på Gardermoen på grunn av bemanningsproblemer. – Problemene kommer ikke til å gå over, sier Jan Arne Kongsmo, leder for Politiets Fellesforbunds lokallag på Romerike.

Passkøen på Gardermoen

Arkiv: Lørdag var det opptil tre timer lange køer i passkontrollen på Gardermoen. Bemanningsproblemene førte også til at politiet måtte stenge politiposten der man får nødpass.

Foto: Simon Solheim / NRK

Både fredag og lørdag måtte politiposten på Gardermoen stenge fordi alt tilgjengelig personell trengtes i passkontrollen. Den førte til at enkelte passasjerer ikke fikk tak i nødpass.

I tillegg var det opptil tre timers ventetid i passkontrollen.

Tillitsvalgte i politiet advarer nå om at situasjonen vil vedvare i lang tid, dersom de ikke blir flere ansatte.

– Med de målene som Avinor har for Gardermoen, og den situasjonen som Øst politidistrikt står i, er jeg helt klar på at dette kommer til å vedvare. Det kommer ikke til å gå over, sier Kongsmo til NRK.

Han sier at de har registrert at det blir færre og færre ansatte i en tid der situasjonen endres for politiet.

– Vi merker et større press på de ansatte. Nå ser vi at arbeidspresset er så stort at publikum får merke det.

– Uholdbar situasjon

Justisminister Anders Anundsen sier de har tatt opp situasjonen med Politidirektoratet ved flere anledninger, blant annet i juni og senest i forrige uke.

– Dette er en uholdbar situasjon som må rettes opp innenfor de rammer som Stortinget har vedtatt.

Politistasjonssjefen på Gardermoen, Paal Sørhagen, sier de nå har nådd et bristepunkt.

– Vi klarer ikke å få ressursene til å strekke til. Vi blir veldig sårbare dersom noen blir syke, sier han til NTB.

Ifølge Sørhagen har Gardermoen politistasjon i lengre tid vært i dialog med Politidirektoratet (POD) for å se om noe kan gjøres med bemanningen.

– Utfordringen er at Gardermoen politistasjon er helt annerledes enn et politidistrikt. Vi er låst til den voldsomme aktiviteten som er, og situasjonen blir bare verre og verre fordi flytrafikken øker, framholder Sørhagen.

Aps Hadia Tajik sier til NTB at det er justisminister Anders Anundsens (Frp) ansvar å sikre at politiet har nok ressurser. Anundsen nøler selv ikke med å kalle situasjonen uholdbar, men sier den må rettes opp innenfor de rammene Stortinget har vedtatt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger