– Mangelen på helsesøstre er en generasjonssvikt

TRONDHEIM (NRK): Ingrid Marie Isachsen (SV) mener Rita Ottervik (Ap) skylder elevene på videregående skole 2.5 millioner kroner fordi ordføreren ikke brukte alle pengene hun fikk til å ansette flere helsesøstre i Trondheim.

Ingrid Marie Isachsen, 2.kandidat for SV i Trondheim, mener ordføreren i Trondheim skylder henne 2 millioner kroner til flere helsesøstre. - Vi står i et vanskelig valg, svarer Rita Ottervik.

Ingrid Marie Isachsen, 2.kandidat for SV i Trondheim gikk til angrep på ordfører Rita Ottervik.

Valglogo

Ordfører Rita Ottervik havnet i hardt vær under onsdagens debatt om skolepolitikk i Trondheim.

Ingrid Marie Isachsen, 2.kandidat for SV i Trondheim og Iben Nygaard, leder i Sør-Trøndelag elevorganisasjon, beskyldte Ottervik for å kun ha brukt 4 av 6 millioner kroner som ordføreren har fått til å ansette flere helsesøstre.

– Mangelen på helsesøstre i byen er en generasjonssvikt. Det hjelper ikke om pengene er der om fem år. Vi trenger helsesøstre i dag, ikke om fem år. Alle som kommer til helsesøster må få møte en helsesøster og ikke en stengt dør, sier Isachsen.

I dag oppfyller ingen av kommunene i Sør-Trøndelag kravet til antall helsesøstre. Trondheim kommune burde hatt 100 helsesøstre, men har bare 71, skriver Adresseavisen.

– Et vanskelig valg

Ordfører Rita Ottervik sier hun sto over for et vanskelig valg på grunn av en dårligere kommuneøkonomi.

– Vi måtte velge mellom å ansette flere helsesøstre og sparke noen lærere, eller å beholde lærerne. Vi står i et vanskelig valg. Det er et problem når regjeringen sørger for skattekutt og mindre skattepenger til kommunene, var svaret fra Rita Ottervik.

Iben Nygaard, leder i Sør-Trøndelag elevorganisasjon, kjøper ikke unnskyldningen.

– Masse tall, masse lovnader, men dere gjør ikke noe. Jeg har hørt det før. Dette er viktig og det skuffer at ting ikke kommer på plass, sier Nygaard.

Han vil at regjeringen skal øremerke pengene som skal gå til å ansette flere helsesøstre.

– Jeg er opptatt av at lokalpolitikere skal ta ansvar. Det må de gjøre, ellers er det ingen hensikt at man har et lokaldemokrati. De må ta lokale vurderinger, så kan de stilles til veggs for sine avgjørelser når det er valg, svarer Yngve Brox, Høyres ordførarkandidat i Trondheim.

Iben Nygaard i Elevorganisasjonen hører masse tall og lovnader, men får ikke mer tro på politikerne av den grunn.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger