NRK Meny
Normal

– Ingen grunn til å frykte Bhatti

Profetens Ummah-frontmannen Ubaydullah Hussain sier at det er ingen grunn til å frykte at Bhatti skal gjøre noe galt i Norge, og beskylder myndighetene og pressen for å «drive med skremselspropaganda».

Hussain

PÅ PLASS FOR Å STØTTE BHATTI: Talsperson for Profetens Ummah Ubaydullah Hussain, var til stede da Arfan Bhatti ble framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ubaydullah Hussain og tre personer fra islamistorganisasjonen Profetens Ummah stilte opp under fengslingsmøtet til Arfan Bhatti i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Etter rettsmøtet fortalte Hussain at han var til stede for å støtte sin venn og trosfelle Bhatti.

Hussain mener at det er ingen grunn frykte at Bhatti skal gjøre noe galt i Norge, og beskylder myndighetene og pressen for å «drive med skremselspropaganda».

– Det er ingenting å frykte for. Ikke som jeg vet om. Bror Arfan ble frikjent i Pakistan og er ikke tiltalt for noe her i Norge nå. Myndighetene og pressen har stor del av skylden for at mange er redde for at han er tilbake. Dette er skremselspropaganda. Den skremmer samfunnet mer enn som det som er nødvendig og gir et feil inntrykk av bror Arfan, sier Hussain til NRK.

– Har ingen spesifikke planer nå

Bhatti kom tilbake til Norge onsdag etter å ha vært to år i Pakistan. Han ble pågrepet av politiet på Gardermoen. Torsdag kveld ble det klart at Oslo tingrett avviste politiets begjæring om å varetektsfengsle Bhatti. Men politiet anker, og Bhatti blir sittende fengslet til saken er avgjort.

Hussain fortalte at det var «litt spesielt» å se Bhatti etter to år, selv om han i mellomtiden har hatt kontakt med han. Profetens Ummah-frontmannen sier at de to foreløpig ikke har sammen og har ingen spesifikke planer fremover nå. Hans fokus var på pågripelsen.

– Jeg synes det er bemerkelsesverdig at han blir pågrepet på Gardermoen i det såkalte frie, demokratiske Norge etter å ha blitt frikjent i Pakistan etter halvannet års urettmessig fengselsstraff, sier Hussain.

Han håper at Bhatti blir løslatt snarest og sier at han i første omgang forholder seg til at Bhatti er tilbake for å besøke familien sin.

Arfan Bhatti

LIMET I ISLAMISTMILJØET: Arfan Bhatti blir beskrevet som en sterk lederskikkelse som fungerte som limet i det norske islamistmiljøet før han dro fra Norge i 2012.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Karikaturer gir dødsstraff

Hussain ble også spurt om sine holdninger til terroren i Paris og karikaturer av profeten Muhammed. Han sa at det er bred enighet blant lærde i islam om hva som gjelder i disse spørsmålene.

– Er det dødsstraff?

– Ja, det er helt riktig, svarer Hussain, som sier at dette ikke er hans ord, men at han ønsker sharialovgivning over hele verden.

– Norske kiosker utsetter seg selv for fare

Islamisten mener Vesten selv har skyld i terrorangrepene i Paris.

– Det startet for noen år tilbake, med fengsling og tortur av muslimer i Irak og Afghanistan, og med krigen mot Islams Stat i Irak og Syria, i tillegg til norsk våpeneksport til land som Israel og USA og norsk deltakelse i droneangrep blant annet i Jemen, sier Hussain.

Han synes ikke noe om at satiremagasinet Charlie Hebdo skal selges i Norge og tror kiosker som skal gjøre det, utsetter seg selv for fare. Han understreker at han selv bare deltar i debatter, demonstrasjoner og i sosiale medier – ikke i voldelige angrep.

Hussain

INGEN PLANER: Profetens Ummah-frontmannen sier at han og Bhatti foreløpig ikke har sammen og har ingen spesifikke planer nå.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger