NRK Meny
Normal

Hussain: – Karikaturer gir dødsstraff ifølge sharia

OSLO TINGRETT (NRK): Ubaydullah Hussain sier medier som trykker karikaturer av profeten Muhammed, ifølge sharialovene fortjener dødsstraff.

Ubaydullah Hussain om karikaturtegninger

SE VIDEO: Ubaydullah Hussain mener alle medier som trykker karikaturer av profeten Muhammed fortjener dødsstraff, ifølge sharialovene.

– Det er bred enighet blant lærde i islam om hva som gjelder i disse spørsmålene. sa Hussein til flere journalister i etterkant av dagens fengslingsmøte der Arfan Bhatti ble fremstilt for varetektsfengsling.

– Er det dødsstraff?

– Ja, det er helt riktig, svarer Hussain, som sier at dette ikke er hans ord, men at han ønsker sharialovgivning over hele verden.

– Men hva med dem som gjør det for å publisere og for å dokumentere årsaken til et terrorangrep?

– Alle bør være enige om at dette ikke er ytringsfrihet. Dette er en krenkelse, undertrykkelse av religionen islam. Dette er faktisk misbruk av ytringsfriheten. Og jeg fordømmer enhver person eller magasin, blad, media som publiserer disse tegningene, sier Hussain.

En rekke norske medier har gjengitt karikaturer av profeten, og er dermed truffet av anklagene.

– Forsøker å presentere trusler uten å være truende

Forsker og forfatter Lars Gule er tilstede ved Oslo tingrett i forbindelse med fengslingsmøtet og sier at Ubaydullah Hussain «forsøker å presentere trusler uten å være truende».

– En sentral del av deres ideologi er å korrigere det de mener er vanstyre av det som handler om krenkelser av islam og profeten. De mener de er forpliktet til å fortelle sannhet og levere slike advarsler, sier Gule til NRK.

Gule sier at uttalelsen kommer som følge av gruppens ekstremt reaksjonære holdning.

Det betyr ikke at det er en mainstream oppfatning, sier Gule.

Like etter fengslingsmøtet begynte Hussain og to andre å be foran pressen.

– Bønnen er reklame, og pressen som filmer det går fem på, sier Gule.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger