– Helt åpenbart at vi må diskutere regjeringsdeltakelsen

GRAND HOTEL (NRK): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) tror velgerne synes regjeringspartiene og støttepartiene krangler for mye.

Christian Tybring-Gjedde

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener Frp og regjeringen må tenke nytt.

Foto: Anders Brekke / NRK

Valglogo

– Jeg er veldig skuffet over resultatet. Jeg hadde håpet vi skulle få et bedre resultat, vi har åpenbart ikke gjort en god nok jobb. Jeg tror selvfølgelig på vårt budskap, men velgerne har sagt sitt, og da må vi finne oss i det, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Når 99,8 prosent av stemmene er talt opp, har Frp en oppslutning på 9,5 prosent. Det er partiets dårligste kommunevalg siden 1991.

– Det er nok regjeringsslitasje, og jeg er helt sikker på at det er velgere som synes det krangles mye de fire partiene imellom, og alle velgerne til de fire partiene er delvis misfornøyde med hva vi får til, sier Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde mener det er på tide med en grunding evaluering frem mot stortingsvalget om to år.

– Vi må også stille spørsmål ved om det vi gjør, er riktig. Det er helt åpenbart at vi må diskutere regjeringsdeltakelsen. Vi kan ikke bare sitte og se på at vi får stadig dårligere oppslutning. Jeg er overbevist om at Frps ideer har mye større potensial enn de ti prosentene vi får nå, sier han.

– Jeg mener ikke nødvendigvis at vi skal gå ut av regjering nå, men vi må ta en evaluering, og da må vi være veldig ærlige mot oss selv. Gjør vi en god nok jobb? Er vi tjent med det vi gjør nå? Skal vi holde oppslutningen, må vi tenke nytt, og vi må stå primært på våre standpunkter i stedet for å hele tiden unnskylde for det vi gjør, sier Tybring-Gjedde.

– Vi har fått et signal

Carl I. Hagen og Eli Hagen

Carl og Eli Hagen på Frps valgvake.

Foto: Anders Brekke / NRK

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, sa i går kveld at regjeringspartiene må vurdere forholdet til støttepartiene.

– Tallene viser slitasje for regjeringspartiene, og de må selvfølgelig drøfte sitt forhold til Venstre og KrF og sin strategi og tenkning frem mot 2017. Vi har fått et lite signal nå. Vi håper at det skal gå bedre, sa Hagen.

Han pekte på flyktningstrømmen til Europa og voksende arbeidsledighet i Norge som de største utfordringene.

– Jeg synes det må møtes offensivt, slik at vi kan ta vare på det norske folk også, sa han.

– For tidlig

Mazyar Keshvari

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari.

Foto: Anders Brekke / NRK

Stortingsrepresant Mazyar Keshvari mener det er for tidlig å snakke om regjeringsdeltakelsen.

– Det er ingen tvil om at vi har ambisjoner om å oppnå langt bedre valgresultater enn dette. Men jeg synes det er en for enkel analyse å bare skylde på det. Jeg tror mye av det vi gjør i regjering, kommer til å gi resultater som vi tjener på frem til neste valg, sier han.

Partileder Siv Jensen var skuffet over de foreløpige resultatene, men slo fast at Norge fortsatt trenger Frps politikk.

– Vi har alltid stått i stormen. Vi har alltid skilt oss ut, og vi har alltid stått hardt på det vi tror på. Jeg skal love dere en ting: Det skal Frp fortsette med, var Frp-lederens løfte til partimedlemmene.

Frp-leiar Siv Jensen seier at dette var eit dårlegare val enn ho hadde håpa på. Frp rettar no blikket framover mot neste val.

VIDEO: Siv Jensen var skuffet over oppslutningen.

Frp ligg an til å få under ti prosent. Nestleiar Ketil Solvik-Olsen trur at partiet sit i regjering har påvirka valresultatet.

VIDEO: Ketil Solvik-Olsen var fortsatt optimist da prognosene kom.

SISTE NYTT

Siste meldinger