NRK Meny
Normal

Siv Jensen: – Jeg er veldig skuffet

GRAND HOTELL, OSLO (NRK): Til tross for at Frp-leder Siv Jensen hadde håpet på et bedre valgresultat, lover hun partimedlemmene at Frp fortsatt skal stå hardt på sitt. – Norge behøver fremdeles Frps politikk, sier hun.

Frp-leiar Siv Jensen seier at dette var eit dårlegare val enn ho hadde håpa på. Frp rettar no blikket framover mot neste val.

Valglogo

Frp-lederen ble møtt av stående applaus da hun ankom Fremskrittspartiets valgvake ved 23-tiden mandag kveld.

Det var til tross for at partiet ligger an til å kunne gjøre sitt dårligste kommunevalg siden 1991.

Siv Jensen innrømmet at hun er skuffet over resultatet.

– Dårligere enn vi håpet

– Dessverre ser dette ut til å bli et dårligere valg enn vi hadde håpet på. Derfor er det lov å være skuffet. Det er vårt felles ansvar å snu dette. Derfor begynner vi arbeidet allerede i morgen med å rette blikket mot valget i 2017 og valget i 2019, sa Jensen til partifellene.

Hun motiverte partiet vil videre innsats.

– Behovet for Frps løsninger er definitivt til stede, sa hun til stor jubel.

Men skrytelisten over Frps gjennomslag innen eldreomsorg, justissektoren og samferdsel har ikke overbevist velgerne over hele landet.

Siv Jensen

SKUFFET: Frp-leder Siv Jensen innrømmer at hun er skuffet over valgresultatet, men maner partiet til videre innsats og ser fremover mot stortingsvalget om to år.

Foto: Anders Brekke / NRK

– Skal fortsatt stå hardt på det vi tror på

Da Siv Jensen gikk på talerstolen hos Frps valgvake, var over 55 prosent av stemmene talt opp. Da hadde Frp en oppslutning på 10,1 prosent. Blir det valgresultatet på landsbasis, er det en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra forrige kommunevalg og det dårligste resultatet for partiet i kommunevalg siden 1991.

– Selv om landssnittet er dårligere enn håpet, er det noen knallgode resultater i kommuner landet over, sa Jensen og trakk frem blant annet de tradisjonelle Frp-bastionene Os og Ullensaker.

Jensen mener partiet nå må lære av disse kommunene og se fremover.

– Vi har alltid stått i stormen. Vi har alltid skilt oss ut, og vi har alltid stått hardt på det vi tror på. Jeg skal love dere en ting: Det skal Frp fortsette med, var Frp-lederens løfte til partimedlemmene.

Siv Jensen med moren Monica Kjelsberg

Siv Jensen med moren Monica Kjelsberg etter talen.

Foto: Anders Brekke / NRK
Siv Jensen legger ikke skjul på at hun er skuffet over Frps foreløpige valgresultat.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger