NRK Meny
Normal

– Hadde ikke voldtatt sønnen min hvis det ikke var for alt maset

DRAMMEN TINGHUS (NRK): 32-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt sin to måneder gamle sønn sier det hele startet med utveksling av overgrepsbilder med en kamerat.

Drammen Tinghus

TILTALT FOR OVERGREP: I alt ni forsvarere er oppnevnt i den omfattende overgrepssaken.

Foto: Emrah Senel / NRK

Drammensmannen forklarte torsdag at han fikk interesse for mindreårige jenter i begynnelsen av 20-årene, og at denne interessen økte etter at han ble kjent med en av de andre tiltalte, en 34 år gammel mann fra Solør i Hedmark. Det ble opptakten til det første overgrepet han gjorde på sin to måneder gamle sønn, forklarer han.

– Han sendte meg mange overgrepsbilder- og videoer, og sa at jeg skyldte han noe for det han hadde gitt. Han maste om at jeg skulle sende noe tilbake. Etter det utførte jeg et overgrep på sønnen min og filmet det. Jeg prøvde å gjøre det på en minst mulig skadelig måte, for at han ikke skulle få traumatiske opplevelser senere. Jeg hadde ikke voldtatt sønnen min hvis det ikke hadde vært for alt maset, forklarer mannen rolig om svært intime detaljer.

I forkant av forklaringen viste retten en overgrepsvideo, hvor 32-åringen og hans 23 år gamle tidligere kjæreste forgriper seg på kvinnens to måneder gamle spebarn. Kvinnen ville ikke være tilstede under fremvisningen.

– Trodde det var frivillig

Aldri før har det vært en rettssak i Drammen tingrett, der tiltalepunktene omhandler så alvorlige seksuelle overgrep mot så små barn. Rundt om i landet etterforskes ti saker knyttet til det samme nettverket. I nesten tre måneder skal Drammen tingrett behandle det som er en av de groveste overgrepssakene i Norge i nyere tid.

Forrige uke startet den omfattende overgrepssaken i Drammen tingrett, der fem personer er tiltalt for blant annet grove overgrep mot spedbarn ned til tomånedersalderen. Overgrepene ble også filmet og distribuert. Foruten den 32 år gamle drammensmannen, hans 23 år gamle kjæreste fra Kongsberg og den 34 år gamle kameraten fra Solør, sitter en 27 år gammel mann fra Oslo og en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss på tiltalebenken.

– Jeg trodde hun var med på alt dette helt frivillig

Rettsmøtet startet med at statsadvokat Kristin Røhne leste opp flere titalls meldinger som paret skrev til hverandre.

32-åringen har erkjent alle de alvorligste tiltalepunktene. Torsdag innrømmet han nok en gang overfor retten å ha voldtatt både sin egen sønn og sin kjærestes datter da de var to måneder gamle.

– Jeg trodde hun var med på alt dette helt frivillig. Jeg hadde ingen grunn til å tolke det annerledes ut fra vår kontakt. Jeg er oppriktig lei meg for at ting har blitt som det har blitt. Jeg vil si unnskyld til henne, og er lei meg for alt. Jeg håper hun en eller en gang kan tilgi meg, forklarer han.

Mens mannen avgir sin forklaring, sitter kvinnen urolig på stolen og er tydelig preget.

Omfattende overgrepssak

Ifølge tiltalen misbrukte tre av de tiltalte en to måneder gammel jentebaby i fellesskap ved flere anledninger. Babyen er datteren til den 23 år gamle kvinnen fra Kongsberg. Overgrepene ble også filmet og distribuert.

Foto: Emrah Senel / NRK

– Jeg må ta ansvaret for overgrepene

32-åringen fra Drammen er også tiltalt for å være i besittelse av nær 2000 bilder og 50 filmer som viser overgrep mot barn.

Han forteller at han hadde en normal oppvekst, men at han etter hvert ble veldig interessert i pornografi. Han forteller at han kom i kontakt med flere personer som hadde ekstreme seksuelle fantasier, som også ble levd ut. Overgrep mot barn og dyr og såkalt BDSM-sex var vanlig blant bekjentskapene hans. Flere av de tiltalte har bakgrunn fra samme miljø.

Mannen fra Drammen sier at mye av det 34-åringen har forklart tidligere i retten, er "regnspikka løgn".

– Men jeg er ikke ute etter å legge skyld på noen andre. Det er jeg som har gjort overgrepene, og må ta ansvaret for det, sier han videre.

Begått på en særlig smertefull og krenkende måte

Tiltalen legger vekt på at overgrepene er skjedd mot personer som er ute av stand til å motsette seg handlingen. Det legges også vekt på at handlingene er begått av foreldre, ved gjentatte anledninger og at de er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte.

De to andre som er tiltalt for voldtekten mot jentebabyen, nekter straffskyld for dette, men erkjenner straffskyld for andre punkter.

En av disse er den 27 år gamle kameraten fra Oslo, som skal ha vært til stede under overgrepsfilmen som er beskrevet ovenfor. Han er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot jentebabyen, og for å være i besittelse av mange tusen overgrepsbilder – og filmer, samt ha spredt dette

32-åringens ni år yngre, tidligere kjæresten nekter straffskyld, blant annet for punktet om at de to i fellesskap skal ha forgrepet seg på spedbarna. Hun erkjenner imidlertid et annet overgrep mot datteren sin, der hun var alene med henne. Overgrepet er dokumentert ved at hun sendte videoopptak av overgrepet til to av de andre tiltalte.

Saken går for lukkede dører

32-åringen fra Drammen, som er tiltalt for voldtekt mot en to måneder gammel jentebaby og for voldtekt mot sin to måneder gamle sønn, erkjenner straffskyld for alt. Overgrepssaken går for lukkede dører i Drammen Tinghus.

Foto: Emrah Senel / NRK

– Det er en ekstremt fremmed tanke for meg

Etter at 32-åringen fra Drammen har avgitt sin forklaring, er det 34-åringen fra Solør sin tur til å forklare seg. En av tiltalepunktene handler om at han skal ha oppfordret Drammensmannen til å begå overgrep mot egen sønn, filme det og sende det til han. Han benekter at dette stemmer.

– Jeg har ikke overtalt eller spurt om han kan forgripe seg på sin lille sønn, filme det og sende det til meg. Det er en ekstremt fremmed tanke for meg. Jeg var på vei hjem fra fisketur da videoen kom tikkende inn på mobilen min. Det var helt surrealistisk for meg, forklarer mannen.

Videre forklarer mannen at han synes innholdet var drøyt, men valgte likevel å laste den over på sin PC og delte den med 43 år gamle kvinnen fra Hønefoss. Han innrømmer også at han og kvinnen utvekslet mye annet overgrepsmateriell. 43-åringen er også en av de tiltalte. Hun er tiltalt for besittelse og spredning av overgrepsbilder- og videoer av barn, men er ikke til stede under dagens rettsmøte.

– Har ikke hatt fysisk kontakt med mindreårige jenter

34-åringen er også tiltalt for seksuell omgang med ei psykisk utviklingshemmet jente, for gjentatte overgrep på barn under 16 år og for å produsere filmer med seksuell karakter med barn under 16 år.

34-åringen innrømmer at han er stor interesse for jenter mellom 12 og 16 år og at han har hatt mye chattekontakt med dem, men benekter å ha hatt fysisk kontakt med dem.

– Jeg mottok nakenbilder fra dem og prøvde å se hvor langt jeg kunne dra den. Jeg sendte også bilder fra underlivet mitt til dem. Men jeg møtte dem aldri fysisk - selv om jeg hadde flere muligheter til det, forklarer mannen.

Retten ble hevet etter 34-åringens forklaring, og fortsetter i morgen.

Tiltalt kvinne 43
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 28
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Titltat mann 32
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 34
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt kvinne 23
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger