– Gjenstanden var laget for å skape frykt

– Gjenstanden var laget slik at den lignet på en bombe, det politiet på et fagspråk kaller en hoax, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslopolitiet. De foreløpige undersøkelsene viser at den ikke inneholdt sprengstoff, nå skal den undersøkes nærmere.

Grete Lien Metild og John Fredriksen

Grete Lien Metild og John Fredriksen i Oslopolitiet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– En hoax er en gjenstand som er laget for å skape frykt, sier Fredriksen.

Politiet leter etter to menn etter at vekter ble skutt på Blindern i Oslo i natt. En bombeliknende gjenstanden ble funnet i en pose, men viste seg å ikke være farlig.

Politiet ber folk som har vært i området og som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt med politiet.

– Et drapsforsøk

Vekteren ligger på sykehus og blir behandlet for lettere skader. Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt sier saken håndteres som et drapsforsøk.

De ansatte ved Universitetet i Oslo ble sendt hjem og barnehager i området holdt barna inne inntil gjenstanden var undersøkt.

Samtidig med sikringen av stedet, undersøker politiet om det er en sammenheng mellom gjenstanden og skuddene mot vekteren.

Saken blir etterforsket av voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

– Det er for tidlig å sette de to hendelsene i direkte sammenheng, men vi ser ikke bort fra at det kan være det. Nå skal vi etterforske videre, sa innsatsleder Torgeir Brenden på stedet.

Justis- og beredskapsdepartementet har styrket beredskapen etter det som har skjedd.

– Justis- og beredskapsdepartementet blir fortløpende orientert om situasjonen på Universitetet i Oslo fra Politidirektoratet, og har styrket stabsfunksjonen gjennom forsterket linjeledelse, heter det i pressemeldingen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger