NRK Meny
Normal

– Vi lever i et land som må være forberedt på at én dag er det alvor

Statsministeren og justisministeren mener politiet i Oslo gjør rett i å ta truslene mot Stortinget svært alvorlig. Stoltenberg mener man må innse at Norge ikke er skånet for terror.

Stortinget

Politiet med sikkerhetstiltak rundt Stortinget etter aksjonen natt til onsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg sier det er viktig å huske på at Norge er et land som ikke er skånet for alvorlige trusler og terror.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
Grete Faremo

Grete Faremo ser alvorlig på trusselen mot Stortinget.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix
Martin Kolberg (Ap)

Martin Kolberg (Ap) er trygg på at situasjonen er under kontroll.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Politiet betegner bombetrusselen mot Stortinget som en uspesifikk trussel, men at de tar den på alvor og håper på en rask avklaring.

Det er fortsatt væpnet vakthold rundt Stortinget, og politiet følger nå opp en rekke taktiske og tekniske spor i søket etter mannen som skal ha truet med å sprenge Stortinget.

– Jeg synes det er alvorlig opplysninger som har kommet fram. Det er derfor jeg også finner grunn til å understreke at den så langt har vært håndtert med det alvoret den betinger, sier Grete Faremo til NRK.

– De aller fleste truslene er ufarlige

Statsministeren sier han har tillit til politiets håndtering av terrortrusselen. Han mener det er viktig å innse at Norge ikke er skånet mot terror.

– Jeg har egentlig vent meg til at Norge utsettes for trusler – også Norge kan oppleve terror. Det er mange varsler, det er mange trusler, heldigvis er de aller fleste av dem ufarlige og tomme trusler, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

– Men vi lever i et land som og må være forberedt på at én dag så er det også alvor hos oss. Det forteller PST og etteretningsvesenet også; at heller ikke Norge er skånet, sier Stoltenberg.

Martin Kolberg (Ap) sier at trusselen som har kommet mot Stortinget er skremmende, særlig fordi det vekker minner fra 22. juli.

– Vi har 22. juli i kroppen, så i så måte er det et skremmende perspektiv, men jeg tror denne situasjonen her er under god kontroll, sier Martin Kolberg.

Beklager manglende informasjon

Til tross for at det fortsatt er noen sperringer utenfor Stortinget, så kommer Stortingets spørretime til å gå som normalt.

Samtidig beklager stortingsdirektør Ida Børresen at stortingsrepresentanter og ansatte på Stortinget ikke fikk bedre informasjon om trusselen onsdag.

Flere stortingsrepresentanter reagerte sterkt på at de ikke fikk informasjon fra Stortinget om truslene.

– Informasjon fra Stortingets administrasjon til representanter og ansatte om nattens bombetrussel var ikke god nok. Dette beklager jeg, skriver Børresen i en skriftlig redegjørelse til Aftenposten.

Hun sier at de nå vil styrke beredskapsrutinene, deriblant informasjonsrutinene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger