600 mister jobben i Aker

Lavt aktivitetsnivå fører til at Aker Solutions nedbemanner ytterligere. Det kan ramme ansatte på Fornebu, Moss, Tranby og Ågotnes.

Aker Solutions

MISTER JOBBEN: 600 mister jobben i Aker Solutions.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Det er særlig krevende for de ansatte det gjelder, sier Norges-sjef Per Harald Kongelf i Aker Soultions til NRK.

– Det er på grunn av den generelle situasjonen i oljeservicemarkedet globalt, og også i Norge, der det er et veldig lavt aktivitetsnivå.

De ansatte i Norge innen subsea-området som må gå. Opptil 600 kan miste jobben og ansatte på Fornebu, Moss, Tranby og Ågotnes kan bli rammet. Nedbemanningen skal skje gjennom sluttpakker og naturlig avgang.

1000 mistet jobben i fjor

Selskapet skriver på sine nettsider at Aker restrukturerer sin globale subsea-virksomhet for å forbedre utviklingen av undervannsteknologi og andre produkter som blir større i nøkkelmarkeder utenfor Norge

– For å kunne beholde styringsfarten i selskapet og sikre langsiktig konkurransekraft har vi dessverre blitt nødt til å gi våre ansatte den krevende beskjeden innenfor subsea-området at vi tilpasser kapasiteten med opptil 600 personer i 2016, sier Kongelf.

I fjor mistet 1.000 personer jobben i selskapet. Mer enn halvparten av disse var i Norge.

– Krevende periode

Kongelf forklarer nedbemanningen med at oljeservice-bransjen er inne i en av sine mest krevende perioder på veldig lenge.

– Det er nødvendig å ta alle de grepene man kan for å ha kontroll på virksomheten, sier han.

Aker Solutions har omtrent 15.000 ansatte i opp mot 20 land. 7.000 av dem, hvorav 2.500 i Norge, jobber i subsea-området.

– Kuttet på 600 personer gjelder Norge, men det er også kutt i bemanningene globalt, forteller Norges-sjefen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger