Hopp til innhold

1. september banker Jehovas vitner på døra di igjen

I 2020 satte koronapandemien en stopper for at trossamfunnet Jehovas vitne kunne oppsøke folk hjemme. Nå starter de opp hjemmebesøkene sine igjen.

Jehovas vitner

TAR TIL GATENE IGJEN: 1. september forlater igjen Jehovas vitner sine forsamlingslokaler, kalt Rikets sal, for å spre sitt budskap hjemme hos deg.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det omstridte trossamfunnet er kjent for å oppsøke folk for å dele sin tro og religion. Gjerne med mål om å få flere medlemmer.

Da regjeringen innførte strenge restriksjoner på grunn av koronapandemien for drøye to år siden ble det midlertidig slutt på hjemmebesøkene fra Jehovas vitner.

Fra 1. september vil de starte opp med hjemmebesøk igjen. Det bekrefter trossamfunnets kommunikasjonsrådgiver Fabian Fond til NRK.

Følger restriksjonene

– Forkynnelsen fra dør til dør gjenopptas fra 1. september på alle de steder hvor det kan gjøres i tråd med myndighetenes covid-19 restriksjoner, skriver han.

Fond legger til at trossamfunnet har over 12.000 medlemmer i Norge som gleder seg til å dele sitt budskap på døra til folk.

Han opplyser at de vil fortsette å tilby bibelkurs på nett for de som ønsker det.

Sendte brev

Trossamfunnet ble kreative i rekrutteringsmetoden for å skaffe flere medlemmer under pandemiens nedstengning.

De tilbød blant annet videoopplæring og brukte opplysningen 1881 for å finne folk.

Brev ble også flittig sendt rundt. Åtte år gamle Solveig var en av dem som fikk brev Det fikk også en 16 år gammel autistisk gutt.

Les også Jehovas vitne sende personleg invitasjon til autistisk 16-åring

Brev frå Jehovas til 16 år gamal autist

Dei unge må gje intime detaljar til eldre menn. Den interne domstolen er nådelaus. Gjer du feil, kan du miste alt.

SE BRENNPUNKT: De unge må gi intime detaljer til eldre menn. Den interne domstolen er nådeløs. Gjør du feil, kan du miste alt.

AKTUELT NÅ