Hopp til innhold

- Vi gjorde en feil

Liv Signe Navarsete tok "en Obama" i Politisk kvarter i NRK i dag.- Jeg kan godt gjøre det i etterpåklokskapens klare lys, sa hun.

Video nsps_upload_2009_2_4_7_57_53_973.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

"I screwed up", sa presidenten da helseminister Tom Daschle trakk seg.

- Vi gjorde en feil. Det var mange som var med på å gjøre den. Vi rotet det til, og jeg skal være med på å rette det opp, sa Navarsete.

Da hadde professor Gudmund Hernes oppfordret henne til å bli den første norske politikeren som tok "en Obama", og senterpartilederen gjorde presidentens ord til sine.

Sp trakk forslaget

Senterpartiet har i dag trukket forslaget om et "blasfemitillegg" i rasismeparagrafen i den nye straffeloven.

- I det offentlige rom har det vært umulig å komme fram med det som har vært intensjonene i denne saken, sier Navarsete.

HØR: Navarsete i Politisk Kvarter

LES - I screwed up!

LES: - Har respekt for Senterpartiet

- Ikke til å leve med

- Vi må konstatere at prosessen og debatten som nå går, på ingen måte gjenspeiler vårt syn og våre intensjoner som var å utvide ytringsfriheten samtidig som vi skulle ha et vern mot de mest hatefulle ytringer om personers tro og livssyn, sier hun.

Navarsete sier at Senterpartiet ikke kan leve med inntrykket av at de vil innskrenke ytringsfriheten.

- Det har aldri vært Senterpartiets intensjon, og det har aldri vært regjeringens intensjon. Derfor vil jeg anbefale Stortinget å ikke arbeide videre med å utvide hatparagrafen i 2011. sier hun.

LES: Dette blir ikke forbudt

Også partiets egne mot

Det er Senterpartiet som har drevet denne saken gennom i regjeringen. Forslaget gikk ut på å forby såkalt kvalifiserte angrep på livssyn og religioner.

Målet har vært å hindre angrep på religioner og den enkeltes religiøse følelser, men forslaget har møtt sterk motstand etter at det ble lagt fram i forrige uke.

I dag ble det kjent at også flere fylkesledere i Senterpartiet ikke støtter partileder Liv Signe Navarsete i denne saken.

Fylkesleder i Nord-Trøndelag Ole Tronstad sier til Aftenposten at forslaget om en delvis videreføring av blasfemibestemmelsen er unødvendig.

Oslo Sps fylkesleder Lars Rottem Krangnes mener regjeringens forslag ikke godt nok ivaretar hensynet til ytringsfriheten.

Les også: Oppvaskmøte om blasfemi-debatt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger