- Har respekt for Senterpartiet

Statsminister Jens Stoltenberg sier han har respekt for Senterpartiets beslutning om å trekke forslaget om en ny blasfemibestemmelse i straffeloven.

Jens Stoltenberg
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg har respekt for Senterpartiets beslutning i denne saken, og jeg er glad for at vi nå kan gå videre i prosessen med å styrke ytringsfriheten i Norge, sier statsministeren til NRK.

Han bekrefter at regjeringen nå stanser arbeidet med en utvidelsen av hat-paragrafen.

Senterpartiet og regjeringen kunngjorde i morges at de trekker tilbake forslaget om en ny blasfemibestemmelse.

Les: - Vi gjorde en feil

- Regjeringen har hele tiden ønsket å styrke ytringsfriheten i arbeidet med ny straffelov. Derfor har regjeringen fremmet forslag om å fjerne blasfemiparagrafen. Etter Senterpartiets konklusjon i går vil regjeringen ikke lenger gå videre med den varslede presiseringen av den såkalte hatparagrafen, sier Stoltenberg.

Imponert over retretten

SV-leder Kristin Halvorsen sier hun er imponert over hvordan Liv Signe Navarsete avsluttet blasfemisaken.

– Jeg konstaterer at denne saken nå er ute av verden. Jeg er imponert over hvordan Liv Signe har håndtert situasjonen i morgentimene i dag, sa finansministeren og SV-lederen til NTB.

Hun vil ikke gå inn på hva slags kontakt det har vært mellom partilederne i regjeringens underutvalg, på hvilket tidspunkt saken er blitt drøftet eller om Navarsete er blitt utsatt for press.

Sponheim: Regjeringen svekket

Venstres leder Lars Sponheim sier til NRK at regjeringen er svekket etter håndteringen av denne saken.

- Det gjelder både i spørsmål om ytringsfriheten i denne sammenheng, men også det som har blitt ganske tydelig, nemlig at regjeringen sier det er en tid for debatt, altså debatt i regjering, så er det beslutning, og så er det en tid for å holde kjeft i det offentlige rom, sier Sponheim

Jensen: Fullendt farse

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen mener Senterpartiet ikke hadde noe annet valg enn å trekke sitt forslag om ny rasismeparagraf.

- Det vi har sett de siste dagene er en fullendt farse fra regjeringens side, sier hun til NTB.

– Ytringsfriheten er en verdi som står ekstremt sterkt i vår del av verden. Norge bør ikke arbeide for å innskrenke mulighetene til religionskritikk. En slik innskrenkning er en trussel mot vår frihet, og som vi må slåss mot og ikke kapitulere overfor, understreker Jensen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger