- Rasfare på Oslo Børs

Med lenker, roperter og advarsler om rasfare blokkerte Rød Ungdom en av inngangene til Oslo Børs i dag.

Rød Ungdom demonstrerer utenfor Oslo Børs.
Foto: Ragnhild Bjørge / NRK

- Dette gjør vi som en protest mot at regjeringen og finansministeren ikke har forstått alvoret i finanskrisen vi er inne i, sier leder i RU, Mari Eifring.

Røde tall

Oslo Børs har de sist ukene opplevd noen av sine største fall i historien, og det ønsket Rød Ungdom å markere.

- Vi kan ikke la ansvaret for norsk økonomi og norske verdier fortsatt ligge i hendene på børsen, sier Eifring.

Eifring påpeker at dette er først og fremst en markering mot regjeringen og den politikken de har ført under finanskrisen i høst.

- Vi setter særlig spørsmålstegn ved at det er så lett å gi ut 350 milliarder til bankene. Mens investeringer til kommunene, som først og fremst er de som blir rammet av krisen er det ikke engang snakk om, sier RU-lederen.

- Kommunene kan tape

Også kommuneorganisasjonen, KS, har tidligere vært ute og krevd innskuddsgaranti fra regjeringen for å hindre kommunene fra å tape penger på finanskrisen.

KS frykter at den økonomiske nedturen etter hvert kan true lokale velferdstilbud som barnehager og sykehjem.

Les også: KS krever garantier

- Sitter igjen med svarteper

Rød Ungdom på sin side håper finansminister Kristin Halvorsen følger med på deres aksjon i dag, og får på plass en redningspakke for kommunene.

- Nå må det en skikkelig redningspakke til, ikke bare for bankene og banksjefene i Norge, men også for kommunene, arbeidstakerne og lånetakerne i Norge som sitter igjen med svarteper, sier Eifring.

Oslo Børs på sin side svarte med en svak oppgang på 0,64 prosent like etter åpning i dag. Også de viktigske børsene i Europa startet uken med positive tall. Både Frankfurt, London og Paris steg med rundt 1 prosent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger