- Helt for jævlig å ikke få avsluttet livsverket mitt

– Det føles helt for jævlig å ikke få avsluttet livsverket mitt på en bedre måte, sier Lars Sponheim (V) etter det katastrofale valgresultatet.

Lars Sponheim
Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Han tok umiddelbart ansvar for at Venstre havnet under sperregrensen i valget, og annonserte allerede mandag kveld at han vil trekke seg som partileder på Venstres landsmøte til våren.

Trine Skei Grande

Venstre-nestleder Trine Skei Grande.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

– Folk er deppa og oppgitt, men vi er ikke et slagent parti, sier nestleder Trine Skei Grande til Dagbladet.

– Folk var redd for Frp

I går var det både sentralstyremøte og landsstyremøte i Venstre og det ble brukt mye tid på å analysere hva som gikk galt for partiet i årets valg.

– Vi har tapt velgere til både Arbeiderpartiet og Høyre. Det er nok en blanding av folk som er mer redd for Fremskrittspartiet enn de er glad i Venstre, og har gått til Ap, sier Skei Grande.

52 år gamle Lars Sponheim kom inn på Stortinget i 1993 og har vært partileder siden 1996.

– Investoreliten kan takke seg selv

Jens Ulltveit-Moe

Lars Sponheim mener Jens Ulltveit-Moe (bildet) kan takke seg selv for valgresultatet.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Selv langer Sponheim ut mot Jens Ulltveit-Moe og Ola Mæle, som i går uttalte til E24 at Venstre-lederen har skylden for at de borgerlige partiene ikke klarte å få flertall.

Sponheim sier i dag til Dagens Næringsliv at investoreliten i stedet kan takke seg selv for at en endring av formueskatten er fjernere enn noen sinne.

– De har helt usminket gått ut og sagt at man skal ha et regjeringsskifte for ett formål: Å bli kvitt formuesskatten. De har ødelagt vanvittig mye mer enn de er klar over, sier Sponheim.

Det dramatiske valgresultatet skyldes tvert om at garantien mot Fremskrittspartiet ikke var sterk og troverdig nok. Derfor tapte Venstre velgere til Arbeiderpartiet, tror han.

– Jeg kunne gjort veldig mange ting bedre, men er det noe jeg ikke vil gå tilbake på, så er det garantien. Den skulle bare vært gjort enda sterkere og smartere, sier Sponheim.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger