- Vil savne fargeklatten Sponheim

Berit Woie Berg (V) skjønner at partileder Lars Sponheim trekker seg etter katastrofevalget. Men hun mener Stortinget blir gråere uten han.

Berit Woie Berg på nettmøte i NRK Nordland

VENSTRE: Berit Woie Berg og Venstre er en av valgets tapere.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Listetopp for Venstre i Nordland er skuffa over årets valg. Partiet får en oppslutning på 2,3 prosent i Nordland, noe som er en tilbakegang på ett prosentpoeng.

- Jeg er veldig skuffa, det må jeg innrømme, sier Berit Woie Berg til NRK.

- Jeg er også overraksa over at vi gjorde det så dårlig. På målingene har vi ligget på rundt seks. Nå er vi inne med kun to mandater på Stortinget. Det synes jeg er skadelig for opposisjonen.

Mister mandater

På landsbasis gikk Venstre kraftig tilbake og mister åtte mandater, heller ikke partileder Lars Sponheim sikra seg en plass på tinget. Sponheim trekker seg derfor som leder for Norges eldste parti.

- Det er ikke overraskende at han trekker seg, for det signaliserte han allerede for ett år siden. Men jeg mener at det er synd for Stortinget at en fargerik politiker som Sponheim forsvinner. Vi trenger politikere som ikke er så strømlinjeforma.

Både SV og Venstre som har vært klare på nei til olje og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen gjør et dårlig valg-

- Jeg tror ikke at alle som har stemt på Arbeiderpartiet sier ja til oljeutvinning. Det jeg tror vi har tapt på er at dette ble et statsministervalg, ikke et politisk valg.

Vil ikke ha FrP

FrP gjorde det godt i Nordland og får tre mandater fra Nordland, ett mer enn forrige periode.

- Jeg gratulerer FrP med et godt valg, men jeg skulle gjerne sett at det var et annet parti som fikk det siste mandatet, sier Woie Berg til NRK.