- En renselse å skrive boka

Ingunn Yssen har tilegnet sin bok til alle som blir trakassert på arbeidsplassen. - Det har vært en renselse å skrive den, sier hun.

Video nsps_upload_2009_3_9_8_29_25_6.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nøyaktig to år etter Gerd-Liv Vallas avgang, letter Ingunn Yssen på sløret i sin egen bok "Vi kan alle bli den lille".

- LO tok aldri oppgjøret etter Valla-saken, sa forlegger William Nygård i Aschehoug på pressekonferansen. Yssen etterlyser også LOs egen oppsummering.

- Jeg synes LO burde offentliggjort hele rapporten de selv bestilte, sa Ingunn Yssen.

Video nsps_upload_2009_3_9_13_34_23_50.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Yssen tar kraftig oppgjør med LO.

Valla er taus

Ingunn Yssen sa opp sin stilling som leder av LOs internasjonale avdeling 10. januar 2007 etter å ha vært sykmeldt i flere måneder.

Yssen mente hun var blitt mobbet, ydmyket, trakassert og utskjelt av Gerd-Liv Valla.

Gerd-Liv Valla har ikke lest Ingunn Yssens bok "Vi kan alle bli den lille", og vil derfor ikke kommentere den.

- Tilegnet alle ofre

- Jeg følte meg liten og alene. Det var en sak som rystet meg. Men den har også gitt meg mange støtteerklæringer og triste henvendelser fra folk som selv føler seg mobbet på arbeidsplassen. Denne boka er til dem, sier Yssen.

Jeg fikk overveldende støtte fra mange hold. Men jeg fikk også kontakt med mange som var i ferd med å gå under på grunn av mobbing og trakassering på arbeidsplassen. Jeg tilegner boka til alle dem som gruer seg til å gå på jobb.

Ingunn Yssen

Hun gjentok at det å snakke om sin sak offentlig var for å redde seg selv. Men hun føler seg som en varsler og mente det var en plikt å si fra om trakassering og mobbing.

Yssen hevder at boka ikke er et nytt angrep på Valla. Men tidlig i boken gir hun uttrykk for hva hun mener om den tidligere LO-lederen.

Hun har sannsynligvis tatt mål av seg til å bli enda større og mektigere enn selveste Gro Harlem Brundtland. Det eneste menneske hun virkelig beundrer.

Ingunn Yssen i «Vi kan alle bli den lille»
Video nsps_upload_2009_3_9_8_48_36_8.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: NRKs Magnus Takvam leser fra Yssens bok

- Jeg har ikke lest Ingunn Yssens bok, og vet heller ikke når jeg får gjort det, sier Gerd-Liv Valla. Det har derfor ingen hensikt å kommentere noe ennå, sier Gerd- Liv Valla.

Den tidligere LO-lederen viser inntil videre til sin egen bok "Prosessen". Der sier jeg det jeg har tenkt å si om saken, sier Valla.

LES: Valla gir sin historie

Ingen sammensvergelse

Ingunn Yssen sier at hun i boka avliver myten om at prosessen var planlagt. Jeg var uforberedt på at saken skulle få slike dimensjoner som den fikk, sier hun.

- Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ikke ville ha offer-rollen. Den kler meg rett og slett ikke, sa Yssen på pressekonferansen.

Nett-TV: Se hele pressekonferansen

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger