- Dra til helvete!

Arbeiderparti-politiker Yousuf Gilani i Drammen mistet besinnelsen i et P4-intervju torsdag, og kom med svært nedsettende beskrivelser av en politisk motstander.

Yosuf Gilani (Ap) og Terje Menkerud (H)

Yousuf Gilani kalte Terje Menkerud for et rasshøl i et P4-intervju.

Foto: NRK

Bakgrunnen for hendelsen er at Høyre-politiker Terje Menkerud har anklaget Gilani for å geleide velgere inn i avlukker på valgdagen for å få dem til å stemme Arbeiderpartiet.

Da P4-journalisten intervjuet Gilani om anklagene om valgfusk, svarte han med å kalle Menkerud for idiot og apekatt, og sa at han kan reise til helvete. Han anklager videre Menkerud for å forsøke å slå politisk mynt på det Gilani mener kun er påstander.

LES: Så Gilani følge folk inn i stemmeavlukker

- Rasshøl

Her er et utdrag av intervjuet:

Gilani: Sånne duster og idioter som Menkerud kan bare dra til helvete.

Reporter: Det var kraftige ord.

Gilani: Dette provoserer meg og gjør meg fly forbanna.

Reporter: Det har jo vært mye rundt deg nå...

Gilani: Det er bare påstander, det er det som er viktig. Jeg skal ikke ha dette hengende på navnet mitt, og så kommer det sånne apekatter som Menkerud og prøver å slå politisk mynt. Han kan bare ryke og dra, for det her finner jeg meg ikke i. Han er faen til rasshøl han idioten.

Menkerud ønsker ikke å kommentere saken overfor P4, og sier han ikke vil delta i en slik ordkrig.

LES: Flere bekrefter valgfusk

- Legger meg flat

Gilani sier til Nettavisen at han beklager uttalelsene.

- Jeg legger meg helt flat. Det er ingen unnskyldning, men jeg må få understreke at intervjuet ble foretatt klokken 06.10 i morges. Jeg hadde såvidt kommet meg opp av sengen og hadde ikke snakket med noen ennå. Journalisten hadde holdt på og mast i en god stund, og så sa jeg dette etter at det egentlige intervjuet var ferdig. Jeg hadde ingen anelse om at det skulle sendes, men jeg beklager altså ordbruken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger