NRK Meny
Normal

Vil ha Spellemann i «Stormen»: – Vi kan fjerne noen benkerader

Bodø og det nye kulturhuset «Stormen» har kastet seg inn i kampen om å få arrangere Spellemannshowet. Men har de nok plasser?

Åpningsfesten på Stormen

Det var stinn brakke under åpningsfesten av «Stormen» i november i fjor. Men er det plass nok til Spellemannshowet?

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

For tredje gang er det Stavanger konserthus som har fått oppgaven med å være vert for den årlige prisutdelingen.

Men straks lyskasterne slukkes lørdag kveld, starter forhandlingene både om hvor showet skal foregå neste gang, og hvem som skal overføre prisutdelingen.

Morten Jakhelln, Bodø flyplassutvikling

Morten Jakhelln.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

For selv om Stavanger egentlig har en langsiktig avtale om tre år pluss tre år til, skal det forhandles før de tre siste årene er i boks. Dermed kan døren være åpen for nye kandidater.

Interesse i Bodø

Verken nye Forum Expo i Stavanger, konserthuset Kilden i Kristiansand, eller Grieghallen i Bergen har planer om framstøt overfor Spellemann, men i Bodø finnes det interesse.

– Vi har alltid lyst til å få nasjonale oppgaver hit til Bodø, vi har jo et nasjonalt kulturbygg, sier styreleder for konserthuset «Stormen», Morten Jakhelln til NRK.

– Gjør dere noe aktivt for å få det til?

– Det har vi planer om. Vi åpnet jo så sent som 15. november i fjor, men nå som vi er i gang vil vi se på mulighetene.

Spellemannshowet i Stavanger konserthus

For tredje gang er det Stavanger konserthus som har fått oppgaven med å være vert for den årlige prisutdelingen.

Foto: Spellemann

Er det plass nok?

Men den som vil arrangere Spellemann, trenger en stor sal. Lørdag vil det på det meste være 1300 mennesker i salen i Stavanger konserthus.

I konsertsalen i «Stormen» er det plass til snaue 1000 mennesker. Men det er bare nok til bransjen og de nominerte artistene.

– Har dere plass nok?

– Det kan være krevende. Men vi har en mulighet til å ta ut noen benkerader, slik at vi kan ha noen publikummere stående i front, sier Jakhelln.

I dag ble de første artistene som skal opptre under Spellemannprisen offentliggjort. Med et mer konsertpreget show håper produsentene at de kan nå et yngre publikum.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.