Hopp til innhold

Varsler fare for full storm i Nordland

Meteorologen har sendt ut varsel om fare for full storm på Helgeland, Saltfjellet og Salten. I Troms og Finnmark blir det roligere.

storm

I natt kan det forventes sterk storm fra Salten til Helgeland i Nordland.

Foto: Metreologisk Institutt

Nå kommer alt høstværet på en gang.

– Når det er stor temperaturforskjell på korte avstander kan det bli ganske kraftige og intense lavtrykksutviklinger. Det er det som har oppstått nå, sier statsmeteorolog Eirik Samuelsen.

Lavtrykksutviklingen har de sett lenge, men på den siste prognosen ser stormen ut til å bli kraftigere enn først antatt.

Sterk men kortvarig

Det er forventet å komme kraftige vindkast på omkring 35 meter i sekundet, men den sterke vinden ser ut til å bli kortvarig. I kveld treffer den først Møre og Romsdal, før den slår til med størst kraft nord i Trøndelag og sør i Nordland.

– I Nordland blir det sterkest sent på natta og tidlig på morgenkvisten, sier Samuelsen.

Det er usikkerhet rundt nøyaktig hvor kraftig vinden blir, og hvor den blir kraftigst, men Samuelsen anslår den vil vare i rundt 2 til 3 timer.

– Følg de vanlige forholdsreglene for kraftig vind. Sikre de løse gjenstandene rundt huset, og ha respekt for vær og vind.

I de to nordligste fylkene blir derimot roligere. Det meldes om sørøstlig bris og liten kuling i utsatte kystområder i Troms og Finnmark.

Hold deg oppdatert

Meteorologisk institutt melder om økt overvåking av værsituasjonen, og oppfordrer publikum til å sjekke TV/radio/internett for oppfølgende meldinger.

Situasjonen kan endre seg. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør nedgraderes, vil det bli meldt at økt overvåkning avsluttes. Dersom data tilsier at denne situasjonen bør oppgraderes, vil det bli sendt ut ekstremvarsel, understreker meteorologene.

Laster Twitter-innhold