Hopp til innhold

Gikk tur da han oppdaget en haug med svindyre sykler: – En kostet 42.000 kroner

Seks sykler til en anslått verdi på mellom 130 og 150.000 ble funnet under noen kvister i helga. Nå letes det etter eierne.

Jim oppdaget stjålne sykler i Bodø.

Skjult bak noen greiner fant Jim dette.

Foto: Jim Nilsen

Det var i helga Jim Nilsen var ute og gikk tur på Mørkved i Bodø.

50 meter fra Osphaugen barnehage kom han over noe spesielt:

Skjult bak mange greiner fant han en haug med sykler.

Dette var ikke gamle, rustne skrothauger. Men dyre racersykler. En elsykkel var det også, forteller Nilsen.

– Det var tre karbonsykler, en i aluminium og en som var elektrisk. Veldig lette sykler med åtte millimeter brede dekk. Jeg kunne bruke lillefingeren for å løfte dem.

Han gjorde selv noen Google-søk, og anslår verdien til mellom 130 og 150.000 kroner.

Elsykkel.

En ny elsykkel var blant syklene han fant.

Foto: JIM NILSEN

– En hadde en utsalgspris på 42.000. Jeg fant tilsvarende elsykkel på tilbud til 14.000.

– Jeg så for meg at en varebil kunne komme å hente syklene. Så jeg tok de med hjem, låste de inn og ringte politiet, forteller Nilsen til NRK.

Elsykkelen var oppladet og klar til bruk. Han anslår at syklene ikke kan ha ligget i mer enn maks et par dager. Nå håper han syklene finner hjem til sine rettmessige eiere.

– Jeg tenker på alle de stakkarene som tror syklene står trygt bak lås. Mange har kanskje spart lenge til sykkel. Da må det være så surt å få den stjålet.

Sjeldent man får inn så dyre sykler

Nestleder Per Morten Thuv hos Vifa Bilberging i Bodø forteller at det er snakk om totalt seks sykler. Det er de som henter henslengte sykler etter anmodning fra politiet.

Her er en av syklene

Her er en av syklene som ble funnet.

Foto: Jim Nilsen

– De fleste syklene som kommer inn til oss er dårlige vrak som folk ikke bryr seg om. Det er få som henter disse syklene. Mer sjelden er det at vi får inn veldig dyre sykler, som dette. Men flere har vært i kontakt med oss i dag. Vi har vært i kontakt med eieren av i alle fall én av syklene, forteller Thuv.

Funn av sykler på avveie skal meldes til politiet. Men det kan gå lang tid fra en sykkel blir borte, til noen oppdager den og varsler fra.

– Om noen ringer og sier de har mistet sykkelen i helga, ber vi dem ringe tilbake om et par måneder. Det tar tid før de eventuelt kommer inn til oss.

Hva skjer med sykler som ikke hentes?

Salgs- og markedsdirektør Sjur Jensen Bay hos Viking Redningstjeneste skriver i en e-post at hentede sykler blir registrert og eier forsøkt oppsøkt og kontaktet for henting.

De innhenter og håndterer hittegods, herunder sykler, for politiet i flere distrikter

– Ikke avhentede sykler går på auksjon eller til destruksjon, dersom de ikke er av verdi, forteller Jensen Bay.

NRK har vært i kontakt med politiet i dag, og avventer en tilbakemelding på hva de har funnet ut om akkurat denne saken.

Til Bodø By bekrefter operasjonssentralen at det er snakk om dyre sykler.

– Jeg ser at fra 1. november og til nå er det åtte meldinger som går på tyveri av sykkel, hvorav fire har tilhørighet i Bodø-området. I samme periode er det én som har meldt om innbrudd, sier operasjonsleder Kenneth Magnussen til avisa.

Kjenner du igjen sykkelen?

Kjenner du igjen sykkelen? Da kan du ta kontakt med politiet.

Foto: Jim Nilsen