NRK Meny
Normal

Økte bestillingene med 30 prosent etter TV-program

De lokale reiselivsbedriftene blir nedringt av folk som vil komme på besøk til Saltstraumen etter NRK sitt direktesendte program sist helg. Hos en aktør har de økt bestillingene med 30 prosent.

salstraumen

Hvert år besøker 100.000 turister Saltstraumen. I år ligger det an til at besøkstallet blir enda høyere.

Foto: Jonny Wenseth

Sist helg fulgte en million TV-seere med på NRK-programmet «Saltstraumen - minutt for minutt». Det har reiselivsbedriftene i området nå fått merke.

– Ryr inn bestillinger

– Vi har fått bakoversveis. Vi hadde aldri trodd på en så formidabel respons. Det ligger an til å bli en økning i bestillingene på 30 prosent i forhold til en vanlig sesong, men fortsatt ryr bestillingene inn, så det kan fort bli høyere enn det, sier Elisabeth Lund Johnston i opplevelsesbedriften Tuvsjyen.

Mens 375 millioner kubikkmeter vann rant under Saltstraumbrua, var det i snitt 84.000 som til enhver tid fulgte med. Etter klokka 20.00 var det i snitt 111.000 seere. Saltstraumen ble også vist på nett-tv i utlandet og Johnston sier det er åpenbart at programmet har vakt interesse utenfor Norges grenser.

– Vi fikk en stor bestilling fra Nederland umiddelbart etter programmet, sier Johnston som anslår programmts markedsføringsverdi for bedriften til å ligge rundt 1.5 million kroner.

Saltstraumen

Det er ikke bare hotellene i området som merker en økt interesse for Saltstraumen. Også raftingselskap og dykkerbedrifter merker en økt pågang.

Foto: visitbodo.com

– Får ringvirkninger for hele regionen

Hvert år besøker 100.000 turister Saltstraumen. I år ligger det an til at besøkstallet blir enda høyere.

Det er ikke bare i Tuvsjyen i Saltstraumen at de opplever en økt respons. Også dykkerselskap og raftingselskapene merker økt pågang. Markedssjef i Visit Bodø, Raymond Limstrand Jacobsen, sier effekten av TV-programmet vil få konsekvenser for hele regionen.

– Folk skal ha mat, overnatting og transport. Det får konsekvenser ikke bare for turistnæringen ved selve Saltstraumen, men for hele regionen, tror Jacobsen.

Her kan du se en kort oppsummering av "Saltstraumen - minutt for minutt".

Fikk du ikke med deg den 12 timer lange sendingen? Her kan du se en oppsummering på ett minutt.

En 3D-modell av Saltstraumen i Nordland.