NRK Meny
Normal

Overgrepsoffer får 200 000 kroner i erstatning

En nå 21 år gammel mann får 200.000 kroner i erstatning for overgrepene han ble utsatt fra han var syv år gammel.

Overgrepssaken i Bodø, bistandsadvokatene

Bistandsadvokatene i saken da den gikk for Salten tingrett. f.v. Finn Ove Smith, Hilde Guldbakke, Tor Haug, Svein Tømmerdal og Anne Marit Pedersen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Mannen ble utsatt for svært grove overgrep mellom 1997 og 2006 av den 36 år gamle Bodømannen som er dømt for overgrep mot 11 gutter.

Saken har vært oppe forHålogaland lagmannsrett, etter at den overgrepsdømte 36-åringen anket forvaringsdommen han fikk i Salten tingrett. I tillegg anket bistandsadvokatene deler av erstatningsutmålingene.

Men ifølge Avisa Nordland ble bistandsadvokat Yngvil Semb Hartman og forsvarerne Nils Aga og Svein Skipnes enige om erstatningsbeløpet, uten lagmannsrettens hjelp.

Fikk først 175.000 kroner i erstatning

Mannen var bare syv år da overgrepene startet, og Salten tingrett mente 21-åringen burde få 175.000 kroner i erstatning.

Til sammen fikk syv av de elleve overgrepsofrene 525.000 kroner i erstatning i tingretten, til tross for kravet om 1,2 millioner kroner i erstatning til sammen for alle ofrene.

Bistandsadvokatene for de andre guttene, Finn Ove Smith, Hilde Guldbakke og Tor Haug mener syv av guttene fra overgrepssaken fikk en for liten erstatning i tingretten, i forhold til de grove overgrepene de var blitt utsatt for. De krever beløpet fra tingrett økt med 130.00 kroner, ifølge Avisa Nordland.

– Erstatningskravene må avvises

Med unntak av den avtalen som ble gjort med 21-åringen, mener forsvarer Svein Skipnes at ankene må avvises for de andre.

– Det tingretten kom fram til når det gjelder erstatning, er det riktig nivå, sa Svein Skipnes i sin prosedyre, ifølge avisa.