Ny storm på vei mot kysten

Det har vært spesielt mye vind i Nordland den siste tiden. Nå kommer det en ny storm fra vest. I Sør-Norge blir det fortsatt unormalt mildt.

Stormen når Vestvågøy i Lofoten

Slik så det ut da en storm traff Vestvågøy i Lofoten tidligere i vinter.

Foto: Karin Olsen

Fra i kveld og utover onsdag blir det kraftig vind både i Trøndelag og Nordland. Særlig tidlig onsdag ser det ut til å bli skikkelig ruskevær, melder Meteorologisk institutt.

– Det er et lavtrykk som nærmer seg Norge fra sørvest, og med lavtrykket kommer det nedbør og en ganske god vindøkning, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikil ved værvarslinga i Nord-Norge.

Utover ettermiddagen blåser det opp i sterk kuling. I natt og tidlig onsdag kan det komme opp i liten storm sør i Nordland – igjen.

– Spesielt mye vind i Nordland

For det har vært veldig mye vind som har truffet Nordland den siste måneden.

– De siste ukene er det Nordland som har fått støyten, sier Eikil.

– Det er ikke uvanlig at det er mye vind på vinteren, men det har vært veldig mye spesielt i Nordland. Lavtrykkene som vanligvis fordeler seg på hele Nord-Norge og Vestlandet, har hatt baner som går rett mot Nordland.

Laster Twitter-innhold

Bedre i resten av landet

Men fra onsdag ser det heldigvis bedre ut. Lavtrykket vil passere østover og da dreier vinden mot nordvest og da vil også vinden minke.

For resten av landet ser det bedre ut i dag og i morgen.

– Det kan også blåse litt i fjellet i Sør-Norge, ellers blir det lite vind. Østafjells og sørvestlandet får for det meste opphold. Troms og Finnmark får også litt nedbør, men ikke særlig med vind, sier meteorologen.

Uka som kommer, ser ganske bra ut den også. Bortsett fra litt nedbør i nordvest, ser det ut til å bli en ganske fin uke med perioder med sol for fjellet i Sør-Norge.

Laster Twitter-innhold

Fortsatt unormalt mildt

Og mildt vil det fortsatt være, slik det var i helgen i Sør-Norge. Hvor det var over 17 varmegrader enkelte steder.

Høyest temperatur blir det antageligvis på Sørlandet. Spørsmålet er om februarrekorden kommer til å bli slått? Nåværende rekord for Aust-Agder har Landvik i Grimstad, med 16,9 grader i 2012, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Om det blir like varmt som Storbritannia, spørs kanskje. I går var første gang det ble målt over 20 grader i en vintermåned. Rekorden ble satt i Trawsgoed, med 20,6 grader.