Naken mann gikk til angrep i fjøs i Lofoten

En mann i Lofoten ble i helgen angrepet av en naken mann i sitt eget fjøs. Mannen er tidligere siktet for å ha forgrepet seg på hester i Vesterålen. Nå etterforsker politiet om angriperen også har forgrepet seg på hesten som sto i fjøset i Lofoten.

Det var lørdag morgen politiet fikk melding om en naken mann som var blitt oppdaget i en stall Vestvågøy.

I det han ble oppdaget av en hesteeieren, skal det ha oppstått et basketak, før den nakne mannen rømte fra hoveddelen av stallen. Da politiet kom fram til stedet ble mannen funnet i en annen del av stallen.

– Han var naken og ruspåvirket da han ble pågrepet, men var rolig da politiet kom fram, sier politioverbetjent Dag Sture Strøm ved Vest-Lofoten lensmannskontor.

Det var Lofotposten som først skrev om saken, etter å ha mottatt en rekke tips om hendelsen.

Mistenkt for lignende forhold tidligere

Mannen er siktet for voldsutøvelsen i stallen og ulovlig inntrenging i fjøset. I tillegg er han siktet for dyremishandling. Politiet etterforsker nå hva mannen eventuelt har gjort.

– Per nå er vi usikre, men det er gjort en del etterforskningsskritt for å finne ut om han har gjort noe mot hesten eller ikke. Det er sikret en del spor, som vi venter på å få analysert.

Strøm begrunner mistanken med at mannen var naken og andre observasjoner på stedet. Han bekrefter samtidig at mannen tidligere har vært mistenkt for lignende forhold i en stall i Vesterålen.

En hesteeier oppdaget i januar en fremmed mann inne en i en av boksene da hun skulle fôre hestene.

Ifølge hesteeieren etterlot mannen seg en gardintrapp og en ryggsekk med sexleketøy og smøremidler. En mann meldte seg for politiet i etterkant av hendelsen, men nektet for brudd på dyrevelferdsloven. Saken er ifølge politiet ferdig etterforsket og henlagt.

– Veldig spesiell og sjelden sak

Hesteeieren i Lofoten oppsøkte legevakt i etterkant av helgens basketak, men politiet har så langt ikke oversikt over hvilke skader vedkommende har pådratt seg.

Dag Sture Strøm ved Vest-Lofoten lensmannskontor sier saken er spesiell.

– Jeg kan vel egentlig ikke huske at vi har hatt lignende saker i Lofoten, så det er en veldig spesiell og sjelden sak.

Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.

Hesteeier Venke Øyan Hansen i Vesterålen oppdaget i januar en mann i stallen der hun har hester. – Det som har skjedd er sjokkerende og ekkelt, sa hun til NRK i etterkant av hendelsen.